Hlavní obsah

Bojkovice rekonstruují sociální zařízení v mateřské škole, vymění i kotle

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Radnice zrekonstruuje sociální zařízení v budovách mateřské školy ve Štefánikově ulici a ulici 1. máje. Plánuje také výměnu kotlů. Stejné práce se týkají i základní školy ve Štefánikově ulici pro děti se zdravotním hendikepem.

Článek

Sociální zařízení v budovách mateřské školy, tedy především záchody a umyvadla, pocházejí z dob jejich vzniku v 70. a 80. letech minulého století a byly na hraně technické životnosti. „Dodavatele máme, práce na výměnách už probíhají,“ uvedl starosta Petr Viceník (ODS). Hotovo by podle něj mělo být ještě v zimních měsících.

Do poloviny roku by město rádo zvládlo i výměnu kotlů v budovách mateřské školy. „V obou dvou školkách byly provozované staré neúsporné plynové kotle. Takže teď přecházíme zase už do moderních kondenzačních kotlů. Máme zkušenost ze školy, výborná investice, má to svoji logiku, má to návratnost,“ řekl Viceník. Všechny práce se podle něj uskuteční za provozu.

Obdobné práce jako v mateřské škole se chystají také ve speciální základní škole. Náklady na modernizaci sociálních zařízení činí osm milionů korun, dotace z ministerstva pro místní rozvoj by měla činit téměř 5,4 milionu korun. Výměna kotlů přijde na čtyři miliony korun přičemž dotace z ministerstva pro místní rozvoj činí v tomto případě zhruba 2,7 milionu korun. Mateřská škola má kapacitu 150 dětí, která je téměř naplněná, do speciální základní školy chodí podle starosty několik desítek žáků. Ve městě žije zhruba 4400 lidí.

Bojkovice do modernizace školských zařízení investují dlouhodobě. Za posledních pět let to podle starosty bylo s přispěním dotací zhruba 25 milionů korun. Nejvyšší částka, asi 17 milionů korun, putovala do základní školy T. G. Masaryka, kde jsou kompletně zrekonstruované kotelny a opravené učebny. Další peníze směřovaly do rekonstrukce domu dětí a mládeže, kde radnice vybudovala nové učebny a investovala také do úprav zahrady. Budovy mateřské školy město v minulosti zateplilo a opravilo jejich střechy.

Reklama

Související témata:

Doporučované