Hlavní obsah

Kroměřížská radnice dokončila opravu městského bytového domu v Lutopecké ulici

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Kroměřížská radnice dokončila opravu městského bytového domu v Lutopecké ulici, v němž žijí senioři a lidé se zdravotním postižením. Práce začaly předloni na podzim, rekonstrukce přišla zhruba na 58 milionů korun.

Článek

Podle starosty Jaroslava Němce (Nezávislí) se jednalo o nákladnou a náročnou investici. „Rekonstrukce domu se stovkou bytů by měla přinést vyšší komfort bydlení pro nájemníky a také energetické úspory,“ uvedl starosta.

Opravu dokončili řemeslníci začátkem února. Podle Soni Borkové z radničního odboru investic zahrnovala kompletní zateplení obvodového pláště budovy, výměnu oken a dveří i střešní krytiny, odvlhčení, instalaci solární soustavy a také úpravy otopné soustavy. Pracovalo se za plného provozu, část nájemníků se však musela vždy na nějakou dobu odstěhovat do náhradního bytu.

Budova s byty v Lutopecké ulici patří mezi domy zvláštního určení pro soběstačné seniory a zdravotně postižené. Kroměříž vlastní asi 500 bytů. „Většina z nich, 422, je právě v takzvaných domech zvláštního určení pro soběstačné seniory a zdravotně postižené. Zbylé jsou vedeny jako městské byty,“ uvedl mluvčí radnice Jan Vondrášek. Do tohoto fondu podle něj nejsou započítány byty v domovech pro seniory, o které se starají Sociální služby města Kroměříže.

Reklama

Doporučované