Hlavní obsah

Na zlínském zámku se v březnu uskuteční Festival IQ Play

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Na zlínském zámku se od 7. do 31. března uskuteční Festival IQ Play. Návštěvníci si prohlédnou a také vyzkouší hry a hračky rozvíjející kreativitu a logické myšlení. Sály zlínského zámku se promění v různé herní zóny.

Článek

Největší část budou tvořit deskové a společenské hry velkých českých i zahraničních výrobců. V sálech najdou zájemci také stavebnice nebo hlavolamy. Zajímavostí budou zvětšeniny deskových her, optické klamy, chytré hry pro nejmenší děti a také robotické hračky.

„Těší mne, že děti i jejich rodiče na těchto akcích zapomenou na své mobilní telefony a trpělivě chytré hračky zkoumají. Na hravém festivalu mohou zůstat celé hodiny,“ uvedla organizátorka Věra Stojarová.

Dopolední časy na festivalu podle ní mohou trávit děti ze škol a školek. „V rámci bezpečnosti se díky rezervačnímu systému nepotkají s jinými školními skupinami. Je skvělé, že mnoho pedagogů na této akci najde inspiraci k pořízení vzdělávacích pomůcek do výuky. Některé hračky se zaměřují na český jazyk, matematiku nebo třeba zeměpis. Je zajímavé, že hodně návštěvníků přijíždí z jiných krajů, a to nás moc těší,“ uvedla organizátorka.

Pokud si návštěvníci nebudou jisti pravidly her, pomohou jim lektoři. „Od té doby, co se festival stal putovním, se s akcí setkávají děti na různých místech České republiky. Takzvané chytré hračky podporují u dětí kreativitu, představivost, logické a strategické myšlení a jemnou motoriku. Akce bude ukázkou přímé podpory technického vzdělávání a rozvoje logického myšlení, která u těch nejmenších začíná právě hrou s těmito vzdělávacími hrami,“ doplnila Stojarová.

Ve Zlíně se Festival IQ Play uskuteční pošesté. Přístupný bude denně od 08:00 do 17:00.

Reklama

Související témata:

Doporučované