Hlavní obsah

Novoroční ohňostroj ve Zlíně bude bez doprovodného programu

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Tradiční novoroční ohňostroj ve Zlíně bude kvůli koronaviru bez doprovodného programu a proslovu primátora. Uskuteční se v sobotu 1. ledna večer. Je věnován zahájení roku oslav 700. výročí první písemné zmínky o Zlíně.

Článek

Zahájení pyrotechnické show je ve Zlíně na Nový rok naplánováno na 18:00, místo jeho konání zástupci magistrátu neupřesnili. V minulosti byl na náměstí Práce. „Žádáme, aby se lidé na ohňostroj dívali ideálně z jiného místa, než odkud se show uskuteční. Neshlukovali se, a pokud k tomu dojde, tak aby dodržovali aktuální protiepidemická opatření. Jde zejména o 3R, a to i přesto, že se jedná o akci venku,“ uvedl zlínský primátor Jiří Korec (ANO). Pravidla 3R znamená používání roušek nebo respirátorů, dezinfekci rukou a dodržování rozestupů.

Ohňostroje plánují na přelomu roku také další města ve Zlínském kraji. Kroměříž přivítá nový rok ohňostrojem na Hanáckém náměstí. Začne 31. prosince v 19:00. S ohledem na platná opatření proti šíření nákazy se ale neuskuteční původně plánovaný koncert rockové skupiny, hrát bude jen reprodukovaná hudba. K dispozici nebudou ani stánky s občerstvením. „Jsem rád, že můžeme alespoň takto společně přivítat rok 2022. A že zejména děti nepřipravíme o ohňostroj. Chtěl bych ale apelovat na všechny účastníky, aby dodržovali platná opatření, zejména mysleli na rozestupy, případně si nasadili roušku, pokud budou v kontaktu s jinými lidmi než s členy vlastní domácnosti,“ uvedl starosta Jaroslav Němec (Nezávislí).

Také Slavičín na Zlínsku připravuje ohňostroj na silvestra. Odpálen bude v 17:00 ze zahrady Kampak, dobře by měl být viditelný především na Horním náměstí. V Holešově na Kroměřížsku je ohňostroj naplánovaný na 2. ledna v zámeckém parku, i tam začne v 17:00.

Naopak vsetínská radnice vzhledem k nepříznivé pandemické situaci upustila od organizace společných oslav příchodu nového roku před Domem kultury a také od silvestrovského ohňostroje. Podle starosty Jiřího Růžičky (KDU-ČSL) se tím snaží předejít shromažďování lidí. „Věřím, že se situace ohledně covidu-19 co nejdříve zlepší a my budeme moci ohňostroj uspořádat a užít si jej v rámci některé z kulturních akcí během příštího roku,“ řekl starosta. Ohňostroj nechystá ani Uherské Hradiště, kde jde však o dlouhodobý trend.

Reklama

Související témata:

Doporučované