Hlavní obsah

Přestavba křižovatky ve Vsetíně si v srpnu vyžádá změnu organizace dopravy

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Přestavba vytížené křižovatky silnic I/57 a I/69 nad čerpací stanicí Shell ve Vsetíně, která začala loni, si přibližně od konce srpna vyžádá změnu organizace dopravy.

Článek

Kvůli postupujícím pracím na okružní křižovatce přesunou silničáři provoz na silnici I/69 ve vsetínské místní části Rokytnice na opačnou stranu komunikace. ČTK to dnes řekla Lucie Trubelíková z Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD), které je investorem přestavby křižovatky.

„Budujeme dvě nové větve křižovatky silnic I/57 a I/69, díky kterým zcela zmizí nutnost přejíždět přes protisměrný jízdní pruh. Celý úsek bude po přestavbě výrazně bezpečnější a zásadně se zlepší i plynulost dopravy. Nové křižovatkové větve budou napojeny na okružní křižovatku, která vzniká na silnici I/69,“ uvedla Trubelíková. Součástí stavby je také výstavba nových autobusových zastávek a úprava místních komunikací, chodníků a parkovacích ploch.

Problematické je nyní především odbočování ze Vsetína směrem na Horní Lideč na Vsetínsku, kde řidiči mnohdy neodhadnou rychlost přijíždějících vozidel. V minulosti se tam stalo několik vážných nehod, a to i s tragickými následky. Právě proto při stavbě takzvané rampy Mostecká budují stavbaři dva chybějící připojovací pruhy k silnici I/57, která u Vsetína slouží jako obchvat města.

Náklady přesahují 219,9 milionu korun bez DPH. Dokončení stavby, kterou zajišťuje sdružení firem Strabag a Eurovia, předpokládá ŘSD v příštím roce. Silnice I/57 je páteřní komunikací. Spojuje Opavu, Fulnek, Nový Jičín, Valašské Meziříčí a Vsetín s ukončením na hranici se Slovenskem. Silnice I/69 spojuje Vsetín s Vizovicemi na Zlínsku.

V těchto dnech dokončilo ŘSD práce na silnici I/49 u Prlova na Vsetínsku, které byly nezbytné kvůli sesuvu svahu. „Opravený úsek je opět průjezdný bez dopravního omezení,“ uvedla Trubelíková. Stavbaři na silnici u Prlova pracovali od února. Od dubna řídily provoz v dotčeném úseku semafory, motoristé jím projížděli kyvadlově po polovinách vozovky. Silnice I/49 vede z Otrokovic na Zlínsku přes Zlín, Vizovice a Horní Lideč na Slovensko, kde se napojuje na slovenskou dálnici D1.

Reklama

Doporučované