Hlavní obsah

Rožnov pod Radhoštěm připravuje kompletní obnovu sídliště Koryčanské Paseky

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Kompletní obnova jednoho z největších sídlišť v Rožnově by měla stát přes 100 milionů korun, projekt bude rozdělený do několik etap. První etapa se bude projektovat pro stavební povolení letos na jaře,

Článek

Návrh obnovy sídliště je již hotový, autoři do něj zapracovali připomínky, které vznesli obyvatelé na veřejném projednání. Návrh bude prezentován on-line formou 1. února. Podněty mohli lidé vznést loni v létě při dvoudenním projednání projektu.

„Zpracovatele studie kanceláře Per Partes teď čeká další část, svůj dopracovaný návrh odprezentují veřejnosti a vysvětlí, které podněty zapracovali a které ne. Celkově jsme obdrželi 120 podnětů, ale ne všechny bylo možné do návrhu promítnout, jelikož mnohdy byly protichůdné. Teď se pustíme do přípravy první etapy projektu pro společné povolení stavby,“ uvedla místostarostka Kristýna Kosová (Zdravý Rožnov).

Projekt počítá s obnovou sídliště jako celku, který má 50 let od svého vzniku jiné potřeby. „Architekti se věnují kvalitě veřejného prostoru, parkování, automobilové, pěší a cyklistické dopravě a také práci se srážkovými vodami a zelení. Po její realizaci by sídliště Koryčanské Paseky mělo být příjemnějším místem k životu a prostor mezi domy by měl nabídnout Rožnovanům každého věku určitou formu komunitního vyžití,“ uvedla mluvčí radnice Petra Graclíková.

Reklama

Doporučované