Hlavní obsah

Ve Valašském Meziříčí bude Aviatický den na Valašsku, i s vystoupením Šonky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku se po pauze, kterou způsobila pandemie koronaviru, uskuteční Aviatický den na Valašsku.

Článek

Pátý ročník akce zve nejen na českého vítěze světové série Red Bull Air Race, ale také na ukázku letecké techniky Armády ČR a modely mnoha kategorií, sdělil dnes ČTK v tiskové zprávě mluvčí valašskomeziříčské radnice Jakub Mikuš. Akce bude na letišti v Poličné v sobotu 16. července.

„I když jsme předchozí ročníky museli z pochopitelných důvodů zrušit, letos se už Aviatický den na Valašsku uskuteční se vším všudy. Jedním z největších lákadel jistě bude tygří vetřelec Armády ČR – vrtulník MI-35 Alien Tiger. U něj máme přislíbenu i letovou ukázku, která je velice ojedinělá a diváci se mají určitě na co těšit,“ uvedl předseda pořadatelského Valašského leteckého klubu Dan Jícha.

„Naši pozvánku opět přijal také Martin Šonka – špičkový pilot a vítěz série Red Bull Air Race, který lidem nabídne nezapomenutelnou show,“ uvedl Jícha.

Akci podporuje také Valašské Meziříčí. „Aviatický den na Valašsku je unikátní podnik, který si vždy užijí malí i velcí návštěvníci. Díky Martinu Šonkovi a podpoře Armády ČR má navíc nadregionální přesah, za což jsme moc rádi. Chybět nebude ani bohatý doprovodný program, o který se mimo jiné postará naše Středisko volného času Domeček,“ uvedl valašskomeziříčský starosta Robert Stržínek (ANO).

Reklama

Doporučované