Hlavní obsah

Ve Valašském Meziříčí přibude 120 parkovacích míst, také u vlakového nádraží

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku přibude 120 parkovacích míst. Město se rozhodlo rozšířit parkovací kapacity v širším centru a také u vlakového nádraží, sdělil dnes ČTK mluvčí radnice Jakub Mikuš.

Článek

Dvě parkovací plochy vzniknou ve městě se zhruba 22 000 obyvateli do poloviny června. „V areálu bývalé Křižanovy pily se bavíme o zpevněné ploše pro cirka 75 vozidel. Tím dojde k výraznému posílení parkovacích kapacit například pro cestující, kteří zde přesedají na vlak, nebo obyvatele přilehlého sídliště. Do budoucna pak na ploše samozřejmě počítáme se vznikem dopravního terminálu, parkovacího domu, nového městského úřadu či bytových domů,“ uvedl místostarosta Petr Nachtmann (ODS).

Dalších 46 parkovacích míst vznikne v ulici Železničního vojska mezi místní stanicí hasičského záchranného sboru a úřadem práce. „Reagujeme tak zejména na žádost hasičů, kteří se dlouhodobě potýkají se ztíženým průjezdem mezi odstavenými vozidly na této ulici. V lokalitě je také azylový dům pro matky s dětmi a pobočka okresního soudu, takže vytvoření nových parkovacích kapacit je zde již nezbytné,“ uvedl Nachtmann.

„V souhrnu počítáme s tím, že ve Valašském Meziříčí vznikne 120 nových parkovacích míst. Díky tomu, že se jedná o zpevnění stávajících nevyužívaných ploch, bavíme se o nákladech 800 000 korun,“ uvedl místostarosta.

Reklama

Doporučované