Hlavní obsah

Ve Vsetíně začala přestavba frekventované křižovatky v Jasenicích

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Ve Vsetíně začala přestavba frekventované křižovatky u technických služeb v Jasenicích. V blízkosti jsou také dvě autobusové zastávky.

Článek

Řidiči i chodci by měli počítat s omezením provozu, o kterém informuje přenosné dopravní značení, sdělila dnes ČTK v tiskové zprávě mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková.

Impulsem pro přestavbu křižovatky bylo zrušení přechodu pro chodce přes Jasenickou ulici. Místní požadovali jeho obnovu, což však není vzhledem k legislativním podmínkám možné. „Přechod přetínal komunikaci III. třídy, která je v majetku Ředitelství silnic Zlínského kraje. Právě to jej nechalo zrušit s odůvodněním, že vzhledem k nadměrné délce 13,5 metru neodpovídal legislativě,“ uvedl starosta Vsetína Jiří Růžička (KDU-ČSL). Radnice si podle něj byla vědoma toho, že je přechod hojně využíván a doprava je tam hustá. Řešením pro město byla přestavba křižovatky ulic Jasenická a Zbrojovácká.

„Město již loni nechalo zpracovat projekt a vyhlásilo veřejnou soutěž na zhotovitele. Jejím vítězem se stala vsetínská společnost TM Stav s nabídkovou cenou necelé tři miliony korun bez DPH. Zátěž pro městskou pokladnu však bude výrazně nižší, neboť Vsetín získal na tuto akci dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury ve výši 2,4 milionu korun,“ uvedla mluvčí.

Díky přestavbě se obnoví přechod pro chodce, vybudují se dvě bezbariérové autobusové zastávky se zálivy, upraví se také komunikace pro chodce i cyklisty a vznikne parkoviště. Komunikace bude zúžena na sedm metrů a přechod pro chodce se posune o 20 metrů výše směrem k Jasenicím, doplní jej osvětlení. „Nové dispozice křižovatky a jejího okolí umožní chodcům bezpečné přecházení Jasenické ulice i bezpečný pohyb cyklistů, a to i za snížené viditelnosti,“ uvedl Růžička. Práce by měly být hotové do konce srpna.

Reklama

Doporučované