Hlavní obsah

Rekordní prize money a pořádné horko. V pondělí vypukne další ročník Australian Open

V pondělí začíná první tenisový grandslam letošního roku - Australian Open.

 

Reklama

Tenisový svět se připravuje na 106. ročník tenisového Australian Open. Nejlepší světoví hráči si rozdělí celkové prize money 55 milionů australských dolarů.

Článek

V pondělí odstartuje v Melbourne první tenisový grandslam roku 2018. Australian Open, jeden ze čtveřice nejprestižnějších turnajů celého roku, ale v minulosti nepatřil mezi nejoblíbenější. „Konal se až na konci prosince, což pro nás nebylo příliš atraktivní. Cesta do Austrálie navíc tehdy byla velmi nákladná. Vše se změnilo až poté, co se posunulo datum konání na leden, tento termín je pro hráče naopak velmi atraktivní,“ říká jeden z nejúspěšnějších českých tenistů Jan Kodeš.

Do Austrálie se tak i letos sjede světová špička v čele s Rogerem Federerem, Rafaelem Nadalem či Simonou Halepovou. Organizátoři však počítají i několik omluvenek od prvotřídních hráčů. Z různých důvodů se Australian Open nezúčastní například dvě bývalé světové jedničky – Brit Andy Murray a Američanka Serena Williamsová.

Zastoupení bude mít v Melbourne tradičně i český tenis. V mužském pavouku naskočí do turnaje z pozice české jedničky Tomáš Berdych, který na úvod vyzve domácího Alexe de Minaura. V první stovce žebříčku WTA se momentálně nachází hned sedm českých tenistek, v čele s celkově šestou Karolínou Plíškovou. Hned čtyři elitní české hráčky (Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, Petra Kvitová, Lucie Šafářová) byly nalosovány do stejné čtvrtiny turnajového pavouku. K vzájemným duelům však dojde nejdříve ve třetím kole.

Letošní ročník Australian Open se koná od pondělí 15. do neděle 28. ledna.

Reklama

Doporučované