Hlavní obsah

Reportér Seznamu testoval lyže i brusle na Olympijském festivalu. Lukáš Bauer ze mě asi nebude, říká

Reportér Tomáš Svoboda testoval sporty na Olympijském festivalu.Video: Tomáš Svoboda , Seznam Zprávy

 

Reklama

Zároveň s hrami v Pchjongčchangu se rozjíždí Olympijský festival v Brně a Ostravě. Reportér Seznamu Tomáš Svoboda už předem vyzkoušel, jak jsou připravená sportoviště. Zájemci si užijí až třicet různých sportů.

Článek

Sníte o tom, že se stanete následovníkem lyžaře Lukáše Bauera nebo biatlonistky Gabriely Koukalové? Vyzkoušejte si jejich sportovní disciplíny naostro. Souběžně se zimní olympiádou v Jižní Koreji se rozjíždí Olympijský festival v Brně a Ostravě. Zájemci si v rozlehlých areálech užijí až třicet různých sportů.

Reportér Seznamu Tomáš Svoboda na brněnském výstavišti předem testoval, jak jsou sportoviště připravená. „Lukáš Bauer ze mě asi už nebude,” hlásil při projížďce na téměř tři sta metrů dlouhém okruhu pro běžecké lyžování. Je tam čtyřiceticentimetrová vrstva technického sněhu, podle organizátorů vydrží i vyšší teploty nad nulou.

Na curlingové dráze jej zaučoval český reprezentant Martin Snítil. Pořadatelé festivalu předpokládají, že o „kameny” bude obrovský zájem. „Přijďte si zahrát a počítejte s tím, že vám to určitě nepůjde,” vtipkoval člen národního týmu.

Festival začíná v pátek, potrvá sedmnáct dní stejně jako zimní olympijské hry. Vstupné je padesát korun, děti do 150 centimetrů se do areálu dostanou zdarma. Sportovní vybavení si zájemci půjčí i na místě. V rezervačním systému na oficiálních internetových stránkách festivalu si mohou už předem zamluvit třeba instruktora na krasobruslení nebo biatlon.

Reklama

Doporučované