Hlavní obsah

Reportéři Seznamu: Pražská přetlačovaná. Ještě lepší toasty, než jste čekali. A smrt na železné oponě

Reportéři Seznamu z 19. 8. 2019: Pražská přetlačovaná. Ještě lepší toasty, než jste čekali. A smrt na železné oponě.Video: Lukáš Sál

 

Reklama

Souhrn klíčových témat zpravodajské redakce Seznamu pohledem investigativní novinářky Sabiny Slonkové.

Článek

Jako by bylo hlavní město poslední roky zakleté. Po čtyřleté vládě Adriany Krnáčové a spol. přezdívané „nemehla z ANO“ převzalo správu města nesourodé uskupení v čele s pirátským primátorem Zdeňkem Hřibem. Devět měsíců jejich společného vládnutí ukázalo, že by byl zázrak, kdyby koalice vydržela celé čtyři roky. Jaké bitvy se odehrávají v zákulisí? Podrobnosti od redaktorky Seznamu Daniely Brodcové.

Ten příběh je už nějakou dobu známý. Nejprve prolobbovali manažeři Andreje Babiše změnu pravidel pro čerpání dotací tak, aby si mohly velké firmy ukousnout víc peněz. A pak začaly Babišovy firmy, toho času zaparkované ve svěřenském fondu, o dotace žádat a peníze inkasovat. Mezi nimi i sto milionů na inovační linku na výrobu toastového chleba Penam. Reportér Vojtěch Blažek zjistil, jak to s penězi na toastový chléb celé bylo.

Osmnáctiletý Hartmut Tautz z Magdeburgu se v půlce léta roku 1986 vydal na cestu za svobodou. Cestu ze zemí socialistického tábora nepřežil, zle ho potrhali pohraniční psi a jejich strážci chlapci nepomohli. Teď Tautzově rodině svitla šance na alespoň nějakou satisfakci. Natáčel Petr Švihel.

Pořad Reportéři Seznamu můžete sledovat v premiéře v pondělí od 20:30 na TV Seznam. Anebo si jej můžete pustit ze záznamu v úvodním videu.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Doporučované