Hlavní obsah

Resort Valachy otevře 25. května, ještě neví, zda všechny hotely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Resort Valachy ve vyhledávaných Velkých Karlovicích na Vsetínsku otevře 25. května. Zatím není jisté, jestli se otevřou hned všechny čtyři hotely, nebo jen část.

Článek

Záleží to na tom, jestli se uvolnění týká i wellness center a za jakých podmínek, řekla dnes ČTK mluvčí resortu Martina Žáčková. Kapacita hotelů je 350 lůžek.

„Právě wellness služby jsou jedním z hlavních důvodů, proč k nám hosté jezdí. Věříme, že k upřesnění této věci dojde do začátku příštího týdne,“ uvedla Žáčková. Podle ní resort zrychlené uvolňování vládních nařízení přivítal. Původně se měly hotely v Česku otevřít až 8. června, vláda na základě epidemiologického vývoje nemoci covid-19 uspíšila svůj harmonogram otevírání obchodů a dalších provozoven v Česku a hotely mohou začít fungovat od 25. května.

„Je pravdou, že v návaznosti na starší rozhodnutí vlády jsme v minulých dnech postupně stornovali všechny rezervace až do 8. června. Pracujeme ale nyní i na obnovení alespoň těch rezervací, které by nakonec na přelomu května a června přece jen mohly proběhnout,“ uvedla Žáčková.

Resort zaznamenal v posledních dnech zvýšený zájem o letní dovolené. „Rezervace přibývají dvakrát rychleji oproti minulému roku, zajímavostí také je, že hosté volí delší pobyty. Zatímco v minulosti zvláště v našich luxusnějších hotelech Lanterna a Horal preferovali pobyty na tři a čtyři noci, nyní přibývá těch na sedm nocí,“ uvedla Žáčková. Do 15. června nabízí resort bezplatné storno rezervací.

Resort také vzhledem k situaci doplňuje pobytové balíčky o aktivity převážně pod širým nebem, například piknik, výuku golfu, jógu nebo půjčení holí na severskou chůzi. „Budeme také pořádat dvakrát týdně táboráky s kytarou a stezkou odvahy pro děti, hudební podvečery na terase hotelu Horal, chystáme dětské animační programy, venkovní hřiště,“ uvedla Žáčková. Resort uzavření hotelů využil ke generální údržbě a zvelebení okolí hotelů i interiérů.

Reklama

Doporučované