Hlavní obsah

Revolut v Česku spouští banku. Počet uživatelů služby přesáhl 300 tisíc

Ilustrační foto.

Reklama

Alternativní platební karta Revolut, kterou řada Čechů používá pro výhodnější směnu měn, využila v Česku evropskou bankovní licenci. Uživatelé se budou moci stát klienty Revolut Bank. Počet uživatelů služby přesáhl 300 tisíc.

Článek

Světová finanční platforma Revolut ve středu uplatnila v Česku specializovanou evropskou bankovní licenci. Zákazníci, kteří přejdou na Revolut Bank, budou moci využívat její další služby. Jejich vklady budou chráněné. Revolut, který má v Česku více než 300 000 uživatelů, o tom dnes informovala ČTK.

„Revolut je momentálně nejrychleji rostoucí fintech společností v Evropě. Nemáme skryté poplatky a neustále stavíme nové a inovativní finanční produkty,“ uvedl ředitel a spoluzakladatel Revolutu Nik Storonsky. Představení banky v Česku umožní podle něj v blízké budoucnosti uvést na trh mnoho dalších nových produktů a služeb.

Minulý rok Revolut představila na trhu svou specializovanou banku v Polsku a Litvě a v obou zemích začala nabízet úvěrové produkty.

Revolut Bank je od letošního února dostupná také na Slovensku. Speciální bankovní licence umožňuje Revolut Bank poskytovat omezené bankovní služby prostřednictvím aplikace Revolut spolu s řadou finančních služeb a produktů, které jsou poskytované jinými společnostmi z Revolut Group.

Revolut byla založena v roce 2015 ve Velké Británii a nabídla službu převodu peněz a směnu měn. Momentálně nabízí desítky produktů, které na celém světě využívá více než 16 milionů zákazníků, kteří přes Revolut udělají více než 100 milionů transakcí měsíčně.

K dnešnímu dni skupina Revolut nabrala investice v hodnotě přes jednu miliardu dolarů a její nedávná hodnota se pohybovala na kolem 33 miliard dolarů.

Reklama

Doporučované