Hlavní obsah

Doprava na D1 zkolabovala, kolony se táhnou desítky kilometrů

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

aktualizováno •

Silničáři se postupně snaží dálnici D1 zprůjezdnit, kvůli dopravě zasedá na Vysočině pracovní skupina složená se zástupců kraje, hasičů a policistů. Problémy začínají na 46. kilometru, kolony mají desítky kilometrů.

Článek

Doprava na dálnici D1 na Brno mezi středními Čechami a Vysočinou kolabuje. Kolony jsou dlouhé desítky kilometrů, problémy začínají už na 46. kilometru, řekl mluvčí středočeské policie Pavel Truxa. Především kvůli dopravě zasedá dnes na Vysočině pracovní skupina složená se zástupců kraje, hasičů a policistů. Doprava kolabovala na dálnici postupně na několika místech kvůli sněžení už od středečního odpoledne.

Dálnice D1 na Vysočině byla celou noc i dnes ráno sjízdná jen s velkými problémy, řidiči stále čekají v dlouhých kolonách ve směru na Prahu i na Brno. Situaci komplikují kamiony stojící v jízdních pruzích, jejichž řidiči si podle silničářů vybírají povinnou přestávku. Lidé by se měli cestě po nejstarší a nevytíženější tuzemské dálnici, která je na několika místech kvůli rekonstrukci v obou směrech zúžena, raději vyhnout.

Provoz na D1 začal kolabovat ve středu odpoledne po hustém sněžení. Kolony se postupně protáhly na desítky kilometrů, několikrát museli policisté dálnici uzavřít. Sypače měly problémy ucpanou komunikací projet.

Ještě v noci u Humpolce blokoval provoz kamion s nadměrným nákladem, který nemohl sjet svažitý terén v místě a musel čekat, než se místo prosolí, informovalo Národní dopravní informační centrum. Kalamitní stav panoval také na 112. kilometru ve směru do Prahy mezi exitem na Jihlavu a Větrným Jeníkovem, před 6:00 ale stojící kamiony odjely a dálnice byla podle silničářů prosolena a zprůjezdněna.

Reklama

Doporučované