Hlavní obsah

Řidiči v Krči nebudou moci využít kvůli opravám křižovatky sjezd z Jižní spojky

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Nejprve bude od 7. července do konce měsíce uzavřen sjezd na Michelskou a Vídeňskou ulici, následně sjezd na Michelskou a Budějovickou, který bude uzavřen od 27. července do 10. srpna.

Článek

Řidiči budou muset jet po objízdné trase.

Dělníci upraví a rozšíří plochy středových a ochranných ostrůvků a upraví nároží křižovatky, kde se potkávají tři uvedené ulice. „Upravena bude trasa přechodů pro chodce, kdy bude zkrácena jejich délka. K přechodům přibudou přejezdy pro cyklisty. Součástí je také vybudování pásů nevidomé,“ sdělila Iveta Štočková, mluvčí firmy Eurovia, která práce pro Technickou správu komunikací (TSK) provede.

Vyměněn bude asfaltový povrch vozovek včetně jejich pokladů. Poškozené obrubníky nahradí nové žulové a opraveno bude odvodnění křižovatky a veřejné osvětlení. Nainstalovány budou nové semafory a nové dopravní značení.

Řidiči budou muset jezdit po objízdných trasách. Objížďka povede z Budějovické ulicí V Podzámčí do Sulické a na Jižní spojku a Vídeňskou. V druhé fázi povede z Budějovické rovněž ulicemi V Podzámčí a Sulickou na Jižní spojku a z Michelské po Vídeňské ulicemi Zálesí, Štúrova a Pod Višňovkou do Sulické a V Podzámčí. Sjezd z Jižní spojky na ulici Vídeňská již bude otevřen.

Reklama

Doporučované