Hlavní obsah

Rockera Mansona vyšetřuje po mnohonásobném nařčení z týrání policie

Foto: Profimedia.cz

Americká herečka Evan Rachel Woodová a rockový zpěvák Marilyn Manson, kterého obvinila z krutého týrání.

Reklama

Policisté v Los Angeles vyšetřují rockera Marilyna Mansona. Hudebníka před třemi týdny obvinila z letitého týrání a zneužívání bývalá snoubenka a hvězda futuristického seriálu Westworld Evan Rachel Woodová. A nejen ona.

Článek

Úřad šerifa v Los Angeles vyšetřuje dvaapadesátiletého hudebníka, který proslul gotickým make-upem a zálibou v satanismu, kvůli obvinění z domácího násilí. K činu mělo dojít před deseti lety v oblasti Západního Hollywoodu, uvedl úřad v pátek.

Policisté zahájili vyšetřování poté, co se na ně obrátila nejmenovaná žena, aby obvinění nahlásila. K násilným činům mělo dojít v letech 2009 až 2011. Žádné další detaily policie zveřejnila.

Zhruba před třemi týdny ale jmenovitě nařkla zpěváka z týrání jeho bývalá snoubenka Evan Rachel Woodová. Oceňovaná americká herečka, které je v současnosti 33 let, se začala s nyní 52letým Mansonem scházet v roce 2007. V roce 2010 se s ním zasnoubila, následující rok se dvojice rozešla.

O tom, že byla zneužívána, hovořila herečka již delší dobu. Až do letošního února ovšem dotyčného nejmenovala.

„Člověk, který mě zneužíval, se jmenuje Brian Warner, kterého svět zná jako Marilyna Mansona. Navázal se mnou vztah, když jsem byla ještě teenagerka, a roky mě strašlivě zneužíval. Vymýval mi mozek a manipuloval mnou, abych se mu podřídila,“ napsala na počátku měsíce herečka na svůj Instagram.

Woodová v příspěvku také uvedla, že „už nechce žít ve strachu z odplaty, pomluv a vydírání“. „Stojím po boku mnoha obětí, které nechtějí déle mlčet,“ podotkla.

K herečce se posléze připojily nejméně tři další ženy, které na sociálních sítích sdílely trpké zkušenosti s excentrickým zpěvákem. Modelka Sarah McNeillyová obvinila Mansona například z toho, že ji za „špatné“ chování zamykal do pokoje. Zpěvák měl McNeillyové také zakazovat určité přátele a vyhrožoval, že „po nich půjde“. Umělkyně Gabriella Accarino napsala, že ji zpěvák svázal a znásilnil. Modelce Ashley Lindsay Morganové měl Manson odpírat spánek, jídlo a pití.

Za Woodovou a ostatní ženy, které zpěváka obvinily, se postavila i herečka Rose McGowanová, která byla s Mansonem zasnoubená na přelomu milénia.

„Stojím za Evan Rachel Woodovou a dalšími statečnými ženami, které šly s pravdou ven. Vzpamatovat se z týrání zabere roky a já jim posílám sílu na jejich cestě k zotavení. Ať pravda vyjde ven. Nechť započne uzdravení,“ napsala hvězda seriálu Čarodějky na svůj Twitter.

Losangeleská policie odmítla identifikovat ženu, která domácí násilí oznámila. V podobných případech jde o běžnou praxi.

Manson obvinění odmítá. „Mé intimní vztahy byly vždy dobrovolné a s podobně smýšlejícími partnerkami,“ reagoval na svém instagramovém účtu. „To je pravda, nehledě na to, jak a proč tyto osoby pokřivují minulost.“

Nejde ale o první případ, kdy byl zpěvák obviněn. V roce 2011 měl sexuálně napadnout neznámou ženu, která v roce 2018 případ nahlásila policii. Státní zástupce Los Angeles ale odmítl zpěváka formálně obvinit kvůli nedostatku důkazů a promlčecí lhůtě. Manson obvinění v roce 2018 „kategoricky odmítl“.

Manson se proslavil svou excentrickou image rockového antikrista. Pozornost přitahuje už jen svým uměleckým pseudonymem, který se skládá z křestního jména slavné herečky Marilyn Monroeové a příjmení hromadného vraha Charlese Mansona. Často zpívá o drogách, sexu a smrti. Koncertoval i v Česku.

Reklama

Doporučované