Hlavní obsah

Ronalda potkal v jídelně. Chtěl bych si s ním zahrát, přeje si český talent Juventusu Macek

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Český talent Roman Macek se potkal s Cristianem Ronaldem v jídelně Juventusu.Video: David Janeczek, AP

 

Reklama

Do kádru Juventusu Turín patří na začátku letní přípravy také český talent Roman Macek, který už se v zázemí klubu potkal s hvězdnou posilou Cristianem Ronaldem.

Článek

Juventus Turín na začátku týdne oficiálně oznámil příchod Cristiana Ronalda. Za portugalského kapitána zaplatil italský mistr necelých 120 milionů eur (3,1 miliardy korun).

„Povyk byl v Turíně velký už během toho vyjednávání, když lidé pochopili, že by příchod Cristiana mohl být reálný, tak celé město ožilo. No a po jeho příjezdu byl tady blázinec,“ říká český talent Roman Macek, který se momentálně připravuje s A-týmem Juventusu na novou sezonu.

Příchod portugalského kapitána a bývalého ofenzivního fotbalisty Realu Madrid znamená pro Juventus také velkou vzpruhu na marketingovém poli. Od začátku týdne koupili fanoušci už více než 550 tisíc dresů s Ronaldovou jmenovkou na zádech.

„Během soustředění jsme měli pouze jedno volné odpoledne, kdy jsem vyrazil do nákupního centra a potkával jsem jak malé kluky, tak i jejich tatínky v dresu Cristiana. Prostě všichni tady teď chodí v dresu Ronalda, takže je jasné, že je těch dresů vykoupených hodně,“ směje se odchovanec zlínského fotbalu, pro kterého je Cristiano Ronaldo velkým vzorem už od dětství.

Ronaldo si po zdravotní prohlídce prošel zázemí Juventusu a při té příležitosti se potkal v jídelně s českým mladíkem. „Všichni v týmu jsou nadšení z jeho příchodu, protože si myslím, že současný tým Juventusu je velice silný a Cristiano může pomoci klubu k té vysněné Lize mistrů,“ myslí si Macek.

Juventus zanedlouho čeká turné ve Spojených státech amerických, kam by s týmem měl odletět i samotný Macek. Až poté by se mělo řešit další případné hostování českého fotbalisty. „Zájemci o jeho služby jsou z Itálie i z dalších evropských zemí, probereme veškeré možnosti s Romanem i sportovním vedením Juventusu,“ říká agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která Macka zastupuje.

Na turné v USA si ale Macek s Cristianem ještě nezahraje, protože třiatřicetiletý ofenzivní fotbalista dostal od svého nového klubu volno.

Reklama

Doporučované