Hlavní obsah

Fantastický Ronaldo vytvořil hned v úvodu mistrovství další rekord a zajistil Portugalsku bod

Foto: Shutterstock.com

Cristiano Ronaldo sám zařídil pro Portugalsko remízu 3:3 se Španělskem.

Reklama

Pro mnohé fanoušky začalo mistrovství světa až zápasem Španělska s Portugalskem. A opravdu se bylo na co dívat. Kapitán úřadujících mistrů Evropy Cristiano Ronaldo hattrickem zajistil Portugalsku bod po remíze 3:3.

Článek

Šlágr základních skupin mezi Portugalskem a Španělskem nabídlo hned šest branek. O polovinu z nich se postaral kapitán Portugalska Cristiano Ronaldo.

Jeden z nejlepších fotbalistů historie se prosadil z penalty, přímého kopu i ze hry a stal se prvním fotbalistou v historii, který se trefil na osmi velkých reprezentačních akcích v řadě.

V zápase, ve kterém vedly oba týmy, navíc hvězda Realu Madrid nasázela už 84. reprezentační gól. Více branek na mezinárodní úrovní vstřelil v historii pouze Ali Daei, který za Írán nasázel 109 gólů.

Ronaldo vedle překonání již zmíněného rekordu přidal i další. Dosud v portugalském dresu vstřelili hattrick na mistrovství světa pouze legendární Eusebio na turnaji v roce 1966 a Pauleta před šestnácti lety.

Úřadující mistr Evropy a vítěz Ligy mistrů to dokázal jako jediný po třicítce a navíc proti Španělsku, kterému v zápasech na mistrovství světa ještě nikdy nikdo hattrick nenasázel.

Zajímavostí je také to, že Španělé během celé kvalifikace na závěrečný turnaj inkasovali pouze tři branky. Ronaldo stejný počet branek do španělské sítě stihl v rozmezí 4. až 88. minuty zápasu.

Ronaldo tak hodil rukavici Argentinci Messimu, se kterým se celou kariéru přetahuje o post nejlepšího fotbalisty planety.

Jak Portugalsko, tak Španělsko čekají ve skupině ještě zápasy s Íránem a Marokem.

Video: Představení týmu Portugalska před MS ve fotbale

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Portugalsko hodně spoléhá na svého kapitána Cristiana Ronalda.Video: AP

Reklama

Doporučované