Hlavní obsah

Ronaldo je na tom fyzicky lépe než dvacetiletý fotbalista, ukázaly zdravotní testy v Juventusu

Cristiano Ronaldo podepsal v Juventusu smlouvu do roku 2022, kdy mu bude 37 let.Video: David Janeczek, AP

 

Reklama

Cristiano Ronaldo podstoupil minulý týden zdravotní prohlídku v turínském Juventusu, kam přestoupil ze španělského Realu Madrid za 115 milionů eur (3 miliardy korun).

Článek

O kapitánovi portugalské reprezentace je známo, že si zakládá na naprostém profesionálním přístupu k tréninku a životosprávě.

Cristiano Ronaldo pije striktně pouze vodu, drží přísnou dietu, vedle tréninků poctivě cvičí i doma, a dokonce si najal spánkového trenéra, aby byl neustále v té nejlepší kondici. To vše, aby vydržel na té nejvyšší úrovni co nejdelší dobu.

„Někteří hráči chodí v mém věku do Kataru nebo Číny. Samozřejmě to respektuji, ale já hledal ještě nějakou výzvu,“ uvedl Cristiano Ronaldo na tiskové konferenci po podpisu smlouvy, která mu vynese 30 milionů eur ročně.

A jak ukázala nedávná vstupní zdravotní prohlídka v Juventusu, tak všechny uvedené informace jsou pravdivé. Italský novinář Matteo Bonetti porovnal Ronaldova data s průměrným dvacetiletým profesionálním fotbalistou.

Ronaldo má podle posledních testů pouze 7 procent tělesného tuku, což je o 3 až 4 procenta méně, než má průměrný fotbalista, který je o třináct let mladší než hvězdný Portugalec. Navíc jeho svalová hmota tvoří polovinu jeho těla.

I díky těmto datům mohl Cristiano Ronaldo vyvinout na nedávném mistrovství světa ve fotbale rychlost téměř 34 kilometrů za hodinu.

Bývalý fotbalista Realu Madrid podepsal v novém působišti smlouvu do roku 2022, kdy mu bude 37 let. Pokud bude Cristiano nadále striktně dodržovat životosprávu, tak ho uvidíme na vrcholu ještě několik let.

Reklama

Doporučované