Hlavní obsah

Evakuovat začíná v Afghánistánu i Rusko, do země posílá čtyři letadla

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek.

Reklama

Rusko vysílá do Afghánistánu čtyři vojenská transportní letadla, která evakuují občany z několika asijských zemí. S odvoláním na ministerstvo obrany o tom informovala agentura Interfax.

Článek

Na palubě čtyř letadel bude evakuováno 500 občanů Ruska, Běloruska, Kyrgyzstánu, Tádžikistánu, Uzbekistánu, ale také Ukrajiny. S odvoláním na ministerstvo obrany o tom dnes informovala agentura Interfax.

Skupina čtyř letounů podle resortu obrany čeká na další pokyny na letišti v Uljanovsku. Všechna letadla jsou vybavena zdravotnickým personálem a materiálem pro poskytování nezbytné lékařské pomoci během letu, napsala agentura TASS.

S blížícím se termínem pro odchod amerických vojáků z kábulského letiště v posledních dnech západní země urychlily evakuace svých občanů, diplomatů a afghánských spolupracovníků.

Zpravodajská televize CNN s odvoláním na dva nejmenované zdroje z obrany v úterý oznámila, že Afghánistán už začali opouštět první američtí vojáci. Snížení počtu příslušníků armády Spojených států podle zdrojů stanice zatím nemá vliv na evakuační misi.

Reklama

Doporučované