Hlavní obsah

S malým dítětem na koncertě vážné hudby a věty, co nechce slyšet máma, která pracuje

Tip na akci, kam můžete i s dítětem v kočárku – koncert vážné hudby v podání smyčcového kvarteta.Video: Zuzana Hodková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pravidelný pořad pro mámy od mámy. Kromě deníku půlročního miminka přináší i varování před větami, které mámy s malým dítětem, jež se vrací do práce, mohou slyšet od svého okolí.

Článek

Filharmoniště je projekt, který vymyslely dvě maminky na mateřské dovolené a v Česku je naprosto unikátní. Je to koncert vážné hudby pro dospělé s malými dětmi do 3 let.

Zatímco rodiče poslouchají Mozarta či Vivaldiho v podání profesionálního dechového kvartetu, děti leží v kočárku nebo na dece, případně pobíhají po místnosti. Nikdo se nepozastavuje nad tím, že nejsou úplně potichu a v případě potřeby se mohou kdykoliv najíst.

„Je to koncert spíš pro rodiče, ale líbí se i dětem, jakmile začne hudba, většinou zpozorní a nadšeně poslouchají,“ říká Helena Bartošová, organizátorka Filharmoniště s tím, že repertoár i hudební nástroje se budou postupně rozšiřovat.

Máte další tipy, kam vyrazit s dětmi? Dejte nám vědět prostřednictvím aplikace Videokomentáře nebo na Instagramu @mamablog_eda.tob.

Reklama

Doporučované