Hlavní obsah

Šampion Procházka se do UFC nehrne, doufá v zápasnické mistrovství

Rozhovor s Jiřím „Denisou“ Procházkou.Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Po Velikonocích dorazil z Japonska ověnčený pásem pro šampiona polotěžké váhy. To se jinému českému zápasníkovi ještě nepovedlo. Jiří „Denisa“ Procházka pokořil svého amerického soupeře a přepsal dějiny MMA.

Článek

Zápasník smíšených bojových umění, šestadvacetiletý Jiří „Denisa“ Procházka, se na žebříčku napříč světovými organizacemi posunul na sedmnáctou příčku v polotěžké váze. Žebříček pro něj ale příliš mnoho neznamená. „Světovou dvojku toho žebříčku jsem v Rizinu porazil,“ říká v rozhovoru pro Televizi Seznam. Jeho cílem ale je nadále se poměřovat se světovou špičkou.

V souvislosti s nejlépe umístěným českým zápasníkem se hovoří i o přesunu do nejslavnější zápasnické ligy UFC. Za moře se ale rodák z Jihomoravského kraje nehrne.

Podmínky v japonské organizaci Rizin má skvělé. Je oblíbený a nově je i šampionem, není tedy kam spěchat. Upevnit si pozici – to je teď Procházkův cíl.

Vedení Rizinu navíc po Velikonocích přišlo s nápadem na poměřování sil napříč světovými organizacemi. Takové zápasnické „mistrovství světa“ láká i Jiřího „Denisu“ Procházku. Jaké jsou jeho další plány? Na to už se podívejte nahoře ve videu.

Reklama

Doporučované