Hlavní obsah

Sázka na „krabice“ podél dálnic. Proč se vyplatí investovat do průmyslových hal?

Vyplatí se stavět průmyslové haly v Česku a dalších evropských zemích? V magazínu Barvy byznysu to prozradí šéf firmy Accolade Milan Kratina.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Česko není dobře připraveno na zahraniční investory. „Vznikly tu velké průmyslové zóny a pak tam překvapivě přijdou investoři. A ta oblast není připravená na to, že tam pak třeba stovky nebo tisíce lidí jezdí nebo chtějí trávit čas,“ popisuje v magazínu Barvy byznysu bolesti české ekonomiky Milan Kratina, šéf nejrychleji rostoucí české firmy Accolade Holding.

Článek

Do žebříčku evropských růstových šampionů, který sestavuje prestižní list Financial Times, ji katapultovala sázka na průmyslové haly. Na jejich výstavbu shání peníze nejen u bank, ale i soukromých investorů, českých milionářů i miliardářů. Odmítli někdy někoho? „Ano, museli jsme. Pokud není průkazné, odkud peníze pocházejí, tak nevystavíme sebe i ostatní investory reputačnímu riziku,“ říká Kratina s tím, že jde o jakýsi „gentlemen’s club“.

Ten se ovšem neschází u skleničky, ale třeba nově na karlovarském filmovém festivalu, pro nějž se firma Accolade, která mimochodem vlastní i brněnské letiště, stala hlavním sponzorem.

Uzavírají se na karlovarském festivalu obchody, jak se traduje? Čím jsou pro investory průmyslové haly přitažlivé? Nebo jak velké peníze se točí v muzikálu? I to se dozvíte v novém díle Barev byznysu.

Magazín Byznys vysílá celoplošná Televize Seznam každý všední den v premiéře od 14:00 a poté v reprízách od 18:15 a 22:30.

Jak nás naladit? Jednoduchý návod najdete ZDE.

Reklama

Doporučované