Hlavní obsah

Sedm hráčů šlo zapít prohru s Českem, plivli mi do tváře, vysvětlil trenér Kozák konec u reprezentace

Ján Kozák už se na lavičce slovenské reprezentaci neobjeví.Video: facebook.com/sfzofficial

 

Reklama

Dnes už bývalý trenér slovenské fotbalové reprezentace Ján Kozák svolal tiskovou konferenci, na které překvapil naprosto upřímným více než hodinovým vystoupením.

Článek

Bývalý kouč slovenské reprezentace Ján Kozák prolomil na zmíněné tiskové konferenci mlčení a vysvětlil důvody, proč po prohraném zápase s českým týmem rezignoval. „Považuji za důležité, aby všichni slovenští fanoušci věděli, co se stalo, ale nechtěl jsem vystupovat ještě před zápasem se Švédskem,“ začal Kozák.

Slováci během říjnového reprezentačního srazu totiž vedle porážky s českou reprezentací 1:2 ještě poté remizovali 1:1 ve Švédsku. V médiích se nejprve řešila možnost, že Kozák skončil ze sportovních důvodů, protože po dvou zápasech v Lize národů mají Slováci nula bodů.

„Věřte mi, že jsem neodešel kvůli dvěma porážkám,“ odmítl Kozák. „Po zápase s Českem jsem celou noc nespal, podíval se dvakrát na celý zápas a šel se podívat, co dělají moji hráči a zjistil jsem, že teprve přicházejí zpět na pokoje. Strašně mě to zabolelo, jakoby mi někdo plivl do tváře nebo mi dal facku,“ prozradil zcela upřímně.

„V deset ráno jsme měli trénink, na kterém jsem chtěl, aby se hráči přiznali. Vzal jsem si stranou Hamšíka a Škrtela, řekl jsem jim, co se stalo, ale oba byli překvapení. V kabině jsem potom řekl, aby se přiznali sami,“ vysvětlil Kozák jak zjistil, že porážku zapíjeli právě Dúbravka, Šulla, Šatka, Gyömbér, Škriniar, Lobotka a Weiss.

„Ptám se Dúbravky: Co tě k tomu vedlo? Řekl mi, že má těžké období v Newcastlu, a navíc se prohrálo s Českem a potřeboval se odreagovat. Vlado Weiss mi řekl, že neví, proč to udělal. Lobotka začal s tím, že má ve Vigu perný program. No ve Španělsku hraje systémem sobota – sobota a nemá čas na odpočinek a v reprezentaci se hraje sobota – úterý a tady čas má. Lobotku mám rád, je to budoucnost slovenského fotbalu, v reprezentaci dostal hned místo v základní sestavě. Ale ptám se, může takto přemýšlet hráč? Škriniar to samé. Jsem velmi zklamaný, protože mám s Milanem nadstandardní vztah a fandím mu. Ptám se Šatky, co tě to napadlo? Odpověděl, že šel s kamarády,“ odhalil Kozák celou kauzu, o které už dříve referoval slovenský deník Nový Čas.

Dnes už bývalý reprezentační trenér přiznal, že uvažoval i nad tím, že u reprezentace zůstane. „Měl jsem tři možnosti. Dělat, že jsem nic neviděl, ale to není můj styl. Vyhodit všech sedm fotbalistů, jenže já si neumím představit slovenskou reprezentaci bez Weisse, Dúbravky, Škriniara a Lobotky. Všichni mají velkou kvalitu. Rozhodl jsem se pro třetí možnost a skončil jsem já. Rozhodnutí mě samozřejmě bolí, ale je to nejlepší pro slovenský fotbal,“ dodal na toto téma Kozák.

Šéf slovenského fotbalu Ján Kováčik uvedl, že všech sedm provinilců bude hrát v nadcházející kvalifikaci o EURO 2020 bez nároku na odměny za reprezentační starty. „V případě, že budou tito hráči nominovaní, tak finanční prémie pošleme na Nadaci Slovenského fotbalového svazu a Nadaci internacionálů,“ uvedl Kováčik.

Reklama

Související témata:

Doporučované