Hlavní obsah

Sedmiměsíční miminko  – jak správně cvičit doma s malými dětmi

Pohyb je jedním z nejdůležitějších faktorů pro to, aby se dítě správně vyvíjelo a bylo zdravé.Video: Zuzana Hodková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pravidelného seriálu pro mámy od mámy. Tentokrát přináší cviky, při kterých se zabaví miminko i jeho maminka. A zvládnete je v pohodlí domova.

Článek

Protože pohyb je jedním z nejdůležitějších faktorů pro to, aby se dítě správně vyvíjelo a bylo zdravé, vyzkoušeli jsme cvičení miminek.  A ukážeme vám i cviky, které je možné cvičit doma.

"Jednotlivé vývojové fáze na sebe přesně navazují a není dobré je uspěchat nebo přeskakovat třeba z toho důvodu, že jiné dítko je ve stejném věku o něco dál. Každé miminko má svoje vlastní tempo – pokud se vyvíjí postupně a žádné základní dovednosti mu vzhledem k věku nechybí, pak není třeba se ničeho obávat,“ vysvětluje Kristýna Přibylová z dětských tělocvičen Monkeyˈs Gym.

S miminky je dobré cvičit v domácím prostředí již od prvních týdnů -  studie totiž potvrzují, že děti, se kterými rodiče od malička provozují pohybové aktivity, mají před svými vrstevníky náskok v psychomotorickém vývoji. Uvědomte si ale, že nic se nemá přehánět. A že nesprávná manipulace může naopak psychomotorický vývoj dítěte zpomalit nebo jej dokonce poškodit.

Máte pro nás tip,  kam bychom s Edou mohly vyrazit příště?  Budu moc ráda, když mi dáte vědět prostřednictvím aplikace Videokomentáře, nebo na Instagramu @mamablog_eda.tob.

Reklama

Doporučované