Hlavní obsah

Šéf ODS Fiala: Babiš na nás nachystal past. Do vlády s ANO nepůjdeme

Výzva: Petr Fiala, šéf ODS, o možné či nemožné spolupráci s Andrejem Babišem.

 

Reklama

I když pro ni svého času nenašel jediné dobré slovo, teď Andrej Babiš láká ODS do své vlády, kterou bude v následujících týdnech skládat. Sledujte Výzvu s Petrem Fialou.

Článek

Už čtyři roky stojí politolog a bývalý rektor Masarykovy univerzity Petr Fiala v čele ODS. A nedají se mu upřít úspěchy. Stranu, která po volbách 2013 zápasila o svou existenci, uklidnil a ve volbách v říjnu 2017 ji dovedl k pozici druhé nejsilnější partaje. Zisk 11,3 procenta je ale stále druhým nejhorším v historii strany, kterou založil Václav Klaus v dubnu 1991.

Jaká je budoucnost ODS? Kdy z ní bude zase velká strana? Odolá lákání Andreje Babiše na vstup do společné vlády? „Do vlády s ANO jít nemůžeme, už kvůli programovým rozdílům. Nelze připustit situaci, aby jedněmi dveřmi za ANO vstupovalo SPD a komunisté, druhými pootevřenými dveřmi ČSSD a ve třetích dveřích jsme byli my - a aby si Andrej Babiš vybíral. To je nezodpovědná politika a past,” řekl Petr Fiala ve Výzvě Seznamu.

ODS ve druhém kole prezidentské volby podporovala Jiřího Drahoše, v příštích volbách prezidenta už slibuje silného svého kandidáta. „Miloš Zeman předvedl mezi prvním a druhým kolem volby neuvěřitelnou proměnu, byl to jiný člověk, než který tady pět let plnil funkci prezidenta,” uznal šéf ODS.

Reklama

Doporučované