Hlavní obsah

Šéf Sněmovny Vondráček ukázal poslancům prostředníček

Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček.

Reklama

aktualizováno •

Byla to legrace, hájí politik vulgární gesto.

Článek

Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO) zahájil středeční jednání poslanců neslušným gestem. Na kolegy v plénu ukázal přímo od stolku předsedajícího prostředníček. Jako první si toho všiml Deník N.

K události došlo ve chvíli, kdy předseda zahajoval schůzi a chystal se přivítat poslance v sále. Odpovědí mu byl smích některých kolegů z pléna. Video ze záznamu začalo ihned kolovat na sociálních sítích.

Vondráček se hájí, že šlo o žert. „Rád bych zdůraznil, že ještě neprobíhala schůze. Byla to reakce na jiné gesto kolegy a kamaráda a samozřejmě se jednalo o legraci,“ napsal na sociálních sítích.

Prostředníček byl určen poslanci Ladislavu Oklešťkovi, taktéž z hnutí ANO. „Veřejnosti se omlouvám, kolega Láďa Okleštěk se jistě neurazil,“ dodal předseda dolní komory.

Není to poprvé, co se Vondráček choval v jednacím sále Sněmovny sporným způsobem. Loni v březnu se na veřejnost dostaly fotografie z večírku hnutí ANO, kde stojí s kolegou na pultíku předsedajícího a hraje na kytaru.

Ani vztyčený prostředníček neměl v jednacím sále Sněmovny premiéru – v roce 2007 ho ukázal tehdejší premiér Mirek Topolánek na Miroslava Kalouska. Omlouval to výrokem, že chtěl kolegovi sdělit: „Kalousku, jsi jednička.“ O rok později pro změnu Miroslav Kalousek ukázal stejné gesto Davidu Rathovi.

Reklama

Doporučované