Hlavní obsah

Seniorka se bála koronaviru, vypila proto dezinfekci

Foto: Seznam Zprávy

Dezinfekci si žena nalila do kávy.

Reklama

Klientku domova s pečovatelskou službou museli ošetřit středočeští záchranáři. Seniorka podle nich urputně zvracela. Později se ukázalo, že ze strachu z nákazy koronavirem vypila dezinfekci.

Článek

„Žena sama přiznala, že vypila asi 200 mililitrů AntiCovidu s obavou z nákazy nemocí covid-19 a že se tak chtěla nákaze bránit. Dezinfekci si ‚napumpovala‘ do hrnečku s kávou ze zásobníku,“ uvedli záchranáři.

Incident se odehrál ve Zdicích. Přivolaní záchranáři nalezli na pokoji ženu, která nekomunikovala a stále zvracela. Od ošetřujícího personálu se záchranáři dozvěděli, že museli ženě pomáhat ze společenské místnosti, neboť už nebyla skoro schopna chůze. Také uvedli, že z jejího hrnku na kávu je cítit divný zápach.

Strach může mít vážné následky.

Po vyšetření a zajištění pacientky záchranáři doslova očicháním dospěli k závěru, že se jedná o dezinfekci. Podle pachu pak i určili druh dezinfekce a našli zásobník umístěný nedaleko společenské místnosti, ve kterém byl AntiCovid.

Foto: Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje

Dezinfekce, kterou vypila seniorka.

Pacientka byla i se vzorkem obsahu hrnečku přepravena do hořovické nemocnice. Žena pak sama přiznala, že kvůli obavě z nákazy vypila AntiCovid.

„Znovu prosíme: promluvte si se svými staršími rodinnými příslušníky. Bojí se nemoci, protože ví, že patří do rizikové skupiny, neumí si vyfiltrovat informace, které se na ně valí z médií. Potřebují se – klidně i opakovaně – svěřit, potřebují vaši radu a uklidnit,“ žádají záchranáři.

Reklama

Doporučované