Hlavní obsah

Sešitý Zaorálek po nehodě: Nejhorší bylo, že dlouho nevíte, co se s vámi děje

Lubomír Zaorálek se stehy na hlavě se v pondělí poprvé ukázal na veřejnosti: Schůzoval a děkoval lékařům.

 

Reklama

„Všude kolem spousta krve a na hlavě jsem si nahmatal díru,” popisuje ministr zahraničí autonehodu.

Článek

Volební lídr sociální demokracie Lubomír Zaorálek má po pátečním zranění při autonehodě klidnější režim, vynechává sport. Ministr zahraničí po nehodě, která se stala u Lechovic na Znojemsku, skončil s tržnou ranou na hlavě v brněnské nemocnici.

V pondělí už byl na jednání vlády i na schůzi stranického vedení ČSSD. „Hlava už mě nebolí, brzy mě čeká vytahování stehů. Já se při nehodě praštil do hlavy, měl jsem kolem sebe mnoho krve a na hlavě si nahmatal díru. Pak jsem se vypotácel na mez a snažil se to zastavit,” popisuje Zaorálek moment, na který už nechce moc vzpomínat.

Kvůli nehodě prý ale nemíní zvolnit tempo horké fáze kampaně měsíc před volbami. Jeho výhodou je, že k přesunům jako ministr zahraničí může využívat automobilu s profesionály z ochranné služby.

„Člověk si musí dávat pozor, ale předcházet nehodám není jednoduché. V závěru kampaně těch přesunů bude mnoho a člověk úplně neuhlídá, co se na silnicích děje,” řekl Zaorálek.

Ministr při nehodě cestoval ve vozidle ochranné služby, které řídil pracovník Ochranné služby Policie ČR. Okolnosti nehody policisté stále vyšetřují. Předběžná výše škody je podle mluvčího na obou vozech, které se srazily při předjíždění, asi 600 tisíc korun.

Reklama

Doporučované