Hlavní obsah

Severní Korea odsoudila Donalda Trumpa k smrti

Severní Korea odsoudila Donalda Trumpa k smrtiVideo: AP, Reuters

 

Reklama

Severní Korea odsoudila Donalda Trumpa k smrti. Uvedl to severokorejský státní tisk v úvodníku. Trump podle něj urazil zemi a za to si zaslouží zemřít.

Článek

Článek v severokorejském státním tisku uvádí, že americký prezident Donald Trump při své cestě po Asii podle novin odsoudil „krutou diktaturu” v Severní Koreji. A za to by podle nich měl být zabit.

„Je to nejhorší zločin, který nemůže být nikdy odpuštěn, a to je, že se odvážil urazit důstojnost nejvyššího vůdce,” uvedli autoři v článku novin zvaných Rodong Sinmun. „Měl by vědět, že je to odporný zločinec odsouzený k smrti ze strany korejského lidu,” píše se dále v článku, který také uvádí, že Trumpovo rozhodnutí zrušit návštěvu hranic se Severní Koreou bylo zbabělé.

Podle Bílého domu byla tato návštěva zrušena kvůli špatnému počasí. Ale naopak článek uvádí, že Trump „byl příliš vystrašený z toho, aby čelil severokorejským vojákům”.

Noviny, ve kterých byl článek zveřejněn, jsou považovány za ty, co „mluví za vládu” v Severní Koreji. Jsou to oficiální noviny Ústředního výboru dělnické strany Koreje. Už v minulosti agresivně útočily na účet prezidenta Donalda Trumpa. Nazvaly ho „zběsilým psem” nebo „psychopatem”.

Reklama

Doporučované