Hlavní obsah

Česká firma vyvinula jedinečný krém

Foto: Shutterstock.com

Hořčík neboli magnézium najdete v krému MGcream české společnosti MG Laboratory

Reklama

aktualizováno •

Lidské tělo se neobejde bez hořčíku neboli magnézia. Co se stane, když ho máte málo, a proč je hořčík v krému pro tělo tak prospěšný?

Článek

Jestli by si měl člověk hlídat obsah některého minerálu v těle, pak je to zajisté hořčík (chemická značka Mg). To vám ostatně potvrdí leckterý sportovec a nejen ten. Po draslíku je hořčík druhý nejdůležitější minerál v těle. Oba hrají zásadní roli ve zdraví buněk a tkání. Hořčík je v našem organismu součástí stovek biochemických procesů a jeho vyrovnaná hladina je důležitá v mnoha ohledech. Zbývá tedy už jen najít způsob, jak jej co nejefektivněji do těla dostat.

Hořčík je tělu prospěšný v mnoha ohledech

  • Je mimo jiné odpovědný za svalové stahy.
  • Reguluje výměnu informací mezi jednotlivými nervovými buňkami.
  • Syntetizuje bílkoviny a nukleové kyseliny (RNA a DNA).
  • Aktivuje víceré enzymy, které se podílejí na metabolismu uhlohydrátů a aminokyselin.
  • Normalizuje napětí stěn cév, a podílí se tedy na normalizaci krevního tlaku.
  • Je rovněž užitečným doplňkem při prevenci srdečního infarktu.
  • Používá se při léčbě některých neurologických a duševních komplikací.

Anketa

Věděli jste o všech účincích hořčíku na organismus?
Ano, vím, jak je hořčík prospěšný
74,5 %
Jen o některých
22,8 %
Ne, o hořčíku slyším poprvé
2,7 %
Celkem hlasovalo 1512 čtenářů.

Hořčík je možné užívat v různých formách. Nejčastěji v podobě tablet, oleje nebo různých nápojů. Česká společnost MG Laboratory přišla na trh s hořčíkem obsaženým v krému, který nazvala výstižně MGcream. Výhodou MGcreamu je, že se hořčík ve formě krému velice rychle vstřebává do těla.

Foto: Shutterstock.com

Hořčík pomůže i od pocitu těžkých nohou

Vstřebávání hořčíku prošlo vědeckým zkoumáním a dvě nezávislé pilotní vědecké studie potvrdily efektivitu použití hořčíku v krému. Studie zkoumaly vliv transdermální léčby (neboli přes kůži) hořčíkem a vliv krému s hořčíkem na jeho hladinu v lidském těle. Výsledky studií prokázaly, že vstřebávání hořčíku kůží je pětkrát rychlejší než tabletami, a že na kůži aplikovaný hořčíkový krém hladinu hořčíku u účastníků výzkumu významně zvýšil.

Aplikace magnézia přes pokožku je prospěšná i v tom, že se minerál dostane přímo tam, kde je potřeba. Hořčík ve formě krému má jednak rychlý účinek a jednak téměř stoprocentní vstřebatelnost. Jen pro zajímavost, tablety se trávením vstřebají pouze ze třiceti až padesáti procent. Tím pádem krém nijak nezatěžuje žaludek.

Dva roky jsem měl problém v noci se spánkem. Nedokázal jsem spát kvůli křečím, které jsem měl v nohách. Kdo to nezná, těžko se vysvětluje, jaký je to pocit. V práci mi kolegyně doporučily krém s magnéziem, prý jim také pomohl zbavit se křečí. Upřímně nevím, co v tom krému přesně je, jsem strojař a v medicíně se nevyznám, ale je to jediná věc, která mi pomohla a já se po dvou letech konečně vyspal. Je mi více než 60 let a už jsem vyzkoušel spousty tabletek, ale jediné, co mi pomohlo, byl MGcream. Dokonce se mi zlepšila i chůze, už mě nebolí nohy, když jdu do schodů. Jestli přece jenom dostanu v noci křeč do nohy, mám pro jistotu krém nachystaný na nočním stolku. Tam, kde mě to bolí, si to natřu a křeč povolí. Hlavní je, že zbytek noci už klidně spím. Jsem moc rád, že jsem díky kolegyním na krém narazil.

Jan L.

MGcream obsahuje navíc OptiMSM, což je organická síra nejvyšší farmaceutické kvality, která zvyšuje pevnost kolagenových vláken. Krém také obsahuje čtyři bylinné extrakty pro snížení otoků, modřin a zánětů.

Foto: Mgcream.cz

MGcream vyvinula česká společnost MG Laboratory

Možností, jak lze MGcream použít, je tedy vícero

  • Pokud si krém aplikujete hned po zranění, zabrání tvorbě modřin a otoků.
  • Okamžitě uleví od křečí a problémů pohybového aparátu.
  • Pomůže s regenerací po sportovní zátěži.
  • Zrychlí hojení tkáně při poranění kloubů, svalů a šlach.
  • Velice rychle také uleví při dlouhém cestování od pocitu nateklých nohou.
  • Navrací pokožce pevnost a pružnost.
  • Zlepšuje kvalitu spánku.
  • Zvyšuje pozornost, soustředěnost a odolnost vůči stresu.
  • Na rozdíl od magneziových olejů neštípe.

MG Laboratory, výrobce MGcream, zdůrazňuje a doporučuje pravidelnost používání. Je to proto, že hořčík je minerál, který si tělo nevytváří do zásoby, a jakmile je člověk ve stresu nebo je vystaven zvýšené fyzické aktivitě, velmi rychle tento minerál, který má momentálně k dispozici, spotřebuje.

Pro nejlepší výsledky používejte krém každý den po dobu minimálně deseti dní. Poté si frekvenci aplikace upravte dle vlastní potřeby.

Foto: Shutterstock.com

Manželé Pekárovi mají s používáním krému MGcream jen pozitivní zkušenosti

Před několika týdny nás s manželem navštívil známý vir. Každý z nás se s ním vypořádal po svém. Já jsem byla za pár dní v pořádku, manželovi se bohužel přidaly komplikace. Když jeho organismus začal odmítat i potravu a nezabíraly žádné tablety, hledali jsme možnost, jak jeho oslabenému tělu pomoci a nezatížit trávicí systém. V rámci podpůrné terapie jsme sáhli pro krému s obsahem hořčíku a natřeli jím manželovi hrudník, záda, hlavu, krk a chodidla. Tělo se okamžitě uvolnilo a manžel konečně po dvou týdnech usnul hlubokým spánkem. MGcream s hořčíkem přinesl úlevu od bolesti a uvolnil napětí. I já jsem vyzkoušela aplikaci krému, a to konkrétně na chodidla, která jsem natřela tenkou vrstvou krému. Po chvíli se dostavilo uvolnění a měla jsem pocit lehkých nohou, ty nebyly nijak mastné, krém se příjemně vstřebal. Já i manžel jsme ocenili neutrální vůni krému, která nás nijak nedráždila.

Elena a Ivo Pekárovi

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované