Hlavní obsah

Fotovoltaické elektrárny jdou v době energetické krize na dračku. Ušetří až 80 procent ročních nákladů

Foto: acetex.cz

Fotovoltaické elektrárny zažívají v Česku nebývalou renesanci.

Reklama

Jen těžko najít v současné době prudce stoupajících cen energií člověka, u kterého by se nejednalo o palčivé téma. Není proto divu, že fotovoltaické elektrárny zažívají v Česku nebývalou renesanci.

Článek

Také vás současná energetická krize přiměla zamyslet se nad tím, jak ušetřit rodinný rozpočet a nenechat významnou část výplaty utopit za platby energií? Enormní zájem o výrobu energie z obnovitelných zdrojů je přitom klíčem k finanční stabilizaci každého z nás. Je velmi pravděpodobné, že poslední dobou kolem sebe slýcháte ve všech pádech skloňované slovo, které vám dříve přišlo jako z jiného světa.

Fotovoltaika je ve skutečnosti efektivní metodou přeměňující sluneční záření na elektřinu s využitím fotoelektrického jevu na velkoplošných polovodičových fotodiodách. Jednotlivé fotovoltaické články jsou spojovány obvykle do tzv. fotovoltaických panelů, které jsou nejčastěji instalovány na střechy domů. Věděli jste, že řešení energetické soběstačnosti v podobě těchto fotovoltaických elektráren představuje roční průměrnou úsporu až 80 procent nákladů energie spotřebované v domácnosti?

Jednoduchá instalace prakticky kamkoliv

Chcete se stát energeticky soběstačnou jednotkou? Není nic jednoduššího. Stačí si jen vybrat kvalitní firmu, která vám nabídne nejen profesionální konzultaci šitou na míru vašim potřebám, ale která je také schopna fotovoltaickou elektrárnu dodat na klíč. Jednoduše, rychle, snadno, a hlavně bez starostí. A co s energií, kterou nevyužijete? Tu si můžete jednoduše schovat na později prostřednictvím vlastních baterií.

Úspěšná realizace v Jihočeském kraji, při které byla instalována fotovoltaická elektrárna. Na dům bylo instalováno 27 full black (celočerných) panelů značky AEG.Video: acetex.cz

Společnost Acetex se může pochlubit bohatým portfoliem realizovaných zakázek. Příkladem je úspěšná realizace, při které byla instalována fotovoltaická elektrárna. Na dům v Jihočeském kraji bylo instalováno 27 full black (celočerných) panelů značky AEG. Celkový výkon elektrárny je 9,9 kWh a s bateriovým úložištěm 15,3 kWh. Majiteli nové fotovoltaické elektrárny pomohla společnost Acetex získat i dotaci Nová zelená úsporám.

Získejte dotaci až 220 000 Kč pro jeden rodinný dům

Snad nikdy nebylo finančně dostupnější a snazší stát se energetickým pánem vlastního bydlení. Dotační program Nová zelená úsporám je zaměřený na snížení uhlíkové stopy jednotlivých budov včetně rodinných domů. V případě výše dotace při fotovoltaické elektrárně pro rodinný dům můžete získat až 200 000 Kč, respektive 220 000 Kč v Ústeckém, Karlovarském a Moravskoslezském kraji.

Složitý administrativní proces žádání dotací může některé zájemce o fotovoltaiku odradit. Proto společnost Acetex, která klade při jednotlivých zakázkách důraz na kvalitu před kvantitou, na individuální přístup a řešení na míru konkrétním potřebám daného zákazníka, nabízí s naprostou samozřejmostí také garanci vyjednání státní dotace právě v rámci programu Nová zelená úsporám. Vaším úkolem si bude jen užívat a nebát se zapnout kávovar v jakoukoli noční či denní hodinu.

Foto: acetex.cz

Společnost Acetex poskytuje na své instalace záruční a pozáruční servis v rámci celé ČR.

Kromě toho společnost Acetex poskytuje na své instalace záruční a pozáruční servis v rámci celé České republiky. V každém regionu disponuje týmy tvořenými proškolenými a zkušenými servisními techniky. Proto jsou reakční doby požadavků klientů na servis velmi krátké. Společnost Acetex využívá efektivně i vzdálený monitoring pro kontrolu funkčnosti a výroby elektráren.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované