Hlavní obsah

Sklad s municí na Sibiři už nehoří, exploze ustaly

Záběry explozí muničního skladu v Rusku.Video: AP, Reuters

 

Reklama

Munice ve skladu munice poblíž sibiřského města Ačinsk už podle ruské armády nevybuchuje, napsala BBC. Okolí stále polévají vodou letadla i vrtulníky. Evakuováno bylo přes 9 500 lidí z okolí, šest lidí zůstává se zraněním v nemocnici.

Článek

Hasiči podle ruské armády zneškodnili požár v muničním skladu na Sibiři. Deset letadel typu Iljušin Il-76 a pět helikoptér Mi-8 ale ještě z výšky zalévá okolí vodou.

Že na místě už neprobíhají žádné další požáry, potvrdilo i ruské ministerstvo obrany. Na místě se podle BBC skladovalo asi 55 000 dělostřeleckých granátů.

V nemocnici zůstává šest zraněných lidí, nikdo z nich ale není v kritickém stavu. Přes 9 500 lidí muselo už být evakuováno.

Kusy munice, které se rozletěly po okolí skladu, podle BBC poničily budovy školy a školky ve vesnici Kamenka. Podle ministerstva obrany nedošlo kromě rozbitých oken k žádným vážnějším škodám.

Armádní zdroje sdělily ruskému vládnímu listu Rossijskaja gazeta, že exploze zapříčinil výbuch starého granátu ve vojenském náklaďáku. Podle agentury Interfax, která se odvolává na ruské ministerstvo obrany, výbuchy způsobila lidská chyba.

Lidé na sociálních sítích sdílí videa mohutných explozí.

Exploze muničních skladů nejsou v Rusku výjimečné. Naposledy loni v květnu hořel sklad v obci Pugačovo v Udmurtsku na východě evropské části Ruska celý týden, než se ho podařilo s pomocí letadel a vrtulníků uhasit.

Reklama

Související témata:

Doporučované