Hlavní obsah

Skupina IMT Smile představí nové album také na koncertech v České republice

Foto: Fléda klub

Ilustrační foto.

Reklama

Slovenská poprocková skupina IMT Smile představí své nové album Srdce, rozum, BLVD v srpnu také na čtyřech koncertech v České republice.

Článek

S tuzemskou hudební scénou prešovskou skupinu spojuje také spolupráce s Chinaski, Nikol Štíbrovou nebo Benem Cristovaem. „I kdybychom nebyli vůbec úspěšní, tak kalendář vystoupení IMT Smile vždy musí obsahovat česká města, tak jsme se s mým bratrem Mirem už před lety domluvili,“ uvedl zpěvák a skladatel Ivan Tásler.

V Praze před časem jedna z nejpopulárnějších slovenských skupin vystupovala v menších klubech, jako je Palác Akropolis nebo Lucerna Music Bar. Před dvěma lety však již dokázala vyprodat Forum Karlín. „Ono se to začalo dít takové poslední tři, čtyři roky. Kapela najednou začala mít nové fanoušky. Na koncertech jsme začali vídat mladší lidi a rostla sledovanost na youtube, což znamená, že jsme se začali dostávat k mladší generaci. Často se bavíme o tom, že je potřeba oslovovat nové posluchače. Ne se násilně vézt na nějaké módní vlně, ale nechat se mladými lidmi inspirovat,“ řekl Tásler. „Poslouchám vše nové. Chci být v obraze, nepatřím k lidem, kteří si pouštějí stále Deep Purple a Pink Floyd. Jasně, že mám rád Guns N'Roses, na kterých jsem vyrostl, ale mám rád i úplně moderní záležitosti, jako je Weeknd a podobní interpreti,“ dodal.

Fanoušky v České republice IMT Smile získávají také spoluprací s tuzemskými interprety. S oblíbenou kapelou Chinaski na minulé album nahráli skladbu Osud. Na novince Srdce, rozum, BLVD posluchači naleznou filmovou píseň Príliš osobná známosť s Nikol Štíbrovou a Bena Cristovaa ve skladbě Miesto. „Kdybychom se nepokoušeli v Čechách hrát, tak jsme blázni. Je to země, která je nám přes různá muzikantská propojení a přátelské vztahy nejbližší,“ konstatoval Tásler.

IMT Smile v rámci české části svého turné k novému albu vystoupí 12. srpna v pražských Riegrových sadech, o den později v Ostravě, 14. srpna v Tvrdonicích u Břeclavi a 22. srpna v Brně. V Tvrdonicích bude hostem koncertu Ben Cristovao. „Skladba Miesto je moje srdcovka, a setkání s ním bylo skvělé. Od první vteřiny byl při nahrávání jakoby člen IMT Smile, zapadl mezi nás. Je to velmi talentovaný umělec a pomohl nám dostat se do povědomí mladých lidí,“ podotkl Tásler.

Skupinu IMT Smile v roce 1992 založili bratři Ivan a Miro Táslerovi. O pět let později vydali své debutové album s názvem Klik-Klak. V často se měnící sestavě kapely byli v té době také Katarína Knechtová a Martin Migaš, kteří později založili známou formaci Peha. V roce 2001 IMT Smile spolupracovali na albu '01 s Richardem Müllerem a absolvovali s ním koncertní turné. V roce 2019 obdrželi cenu Krištáľové krídlo udělovanou osobnostem slovenského hospodářského, vědeckého, kulturního, sportovního a společenského života.

Reklama

Související témata:
IMT Smile

Doporučované