Hlavní obsah

Nová deska Lucie? Je to zázrak. Naše ega byla tak velká, že se nám nevešla do zkušebny, říká Dvořák

Kapela Lucie představila nový singl. O čem bude plánované album? Michal Dvořák odpovídá na Seznamu. Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Několik let měla česká rocková kapela Lucie pauzu. Dnes koncertuje a vyprodává velké haly. Do studia se vrátili nedávno a v květnu vydali po šestnácti letech nový singl s názvem Takhle tě mám rád. Jak se připravují na nové turné? A hrozí, že je zase přestane bavit být spolu? Ve Výzvě odpovídá Michal Dvořák.

Článek

„Skupina Lucie je zajímavá směs koření, která chutná i někomu jinému než pouze nám,“ říká Dvořák v rozhovoru s Renatou Kalenskou.

„Na té desce je daleko více pestřejších skladeb než nový singl. Je to takový ten druh songu, který mají rádi naši producenti a manažeři. Neurazí to. Já mám rád ty věci, které mají větší hloubku a originalitu. Na albu budou další velké věci, které mají velký potenciál stát se hitem,“ dodává. Podle jeho názoru už dnes není posluchač, který by si poslechl desku v kuse.

„S Lucií jsme naposledy nahrávali v roce 2002 album Dobrá kočzka která nemlsá. Od té doby jsme sice společně netvořili, ale já si za těch 16 let schovával nápady na texty, o kterých jsem věděl, že budou jednou pro kapelu skvělé,“ uvedl kytarista Kodym.

Poslední album Dobrá kočzka skupina nahrála v roce 2002. Letos na podzim by skupina měla přijít s novým počinem s názvem Evolucie a podzimním turné, které začne 13. listopadu v Ostravě.

Na svých webových stránkách kapela uvádí, že „ve spolupráci s těmi nejlepšími ve svých oborech navazuje na svoje největší úspěchy. Jde o nový příběh postavený na tom nejlepším z historie kapely.“

Kapela se po desetileté pauze vrátila na koncertní pódia před čtyřmi lety. Vyprodala tehdy deset koncertů, na které přišlo celkem 150 000 fanoušků. Lucie drží české prvenství v podobě třikrát po sobě vyprodané pražské O2 arény.

Jak se dělá album po šestnácti letech? O čem bude nové turné? Jak v kapele řeší společenské dění? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Seznam uzavřel s kapelou Lucie mediální partnerství. Nový singl Takhle tě mám rád, který skupina vyslala do rádiového éteru, se zároveň stal úvodní písní nového seriálu Kadeřnictví, který běží od 14. května na Stream.cz.

Pořad Výzva sledujte každý všední den od 11:30 a 21:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované