Hlavní obsah

Skuteč dostala dotaci na denní stacionář, bude v bývalém špitále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Město Skuteč na Chrudimsku opraví bývalý špitál. Umístí v něm pak denní stacionář až pro 15 klientů. Práce potrvají rok a začnou nejspíš v květnu.

Článek

Skuteč připravuje investici několik let, až teď se jí podařilo dostat dotaci. Obdrží 4,7 milionu korun. Celkové náklady budou kolem deseti až 11 milionů korun.

„Během týdne deseti dnů budeme moci vypsat výběrové řízení, které potrvá dalších šest týdnů. Předběžně jsme si řekli, že práce začnou v květnu. Termín na stavební práce budeme mít rok,“ řekl starosta Pavel Bezděk (Nezávislí pro město a okolí).

Městský špitál ve Skutči zanikl po druhé světové válce. Budova je skoro dvě dekády opuštěná. Byla v ní galerie a později muzejní depozitář. Velká vlhkost objektu ale umělecké objekty poškozovala.

V přízemí bude denní stacionář. Bude sloužit deseti až 15 klientům, kteří už nenavštěvují školu a potřebují každodenní péči. V patře město poskytne ve spolupráci s Pardubickým krajem prostory odborných poradnám, bude tam například speciální pedagogické centrum.

„Počítáme, že provoz stacionáře a poraden začneme příští školní rok. Pro budovu jsme našli smysluplné využití. Před osmi lety jsme na budově dělali novou střechu, ale vhodné využití jsme pro ni neměli,“ řekl Bezděk.

Reklama

Doporučované