Hlavní obsah

Slavia odměnila kouče Trpišovského smlouvou snů, hvězdy nerozprodá

Foto: Profimedia.cz

Jindřich Trpišovský by měl v Edenu pracovat dalších pět let.

Reklama

Zlatým hřebem předsezonní tiskové konference fotbalové Slavie byl slavnostní podpis nové smlouvy trenéra Jindřicha Trpišovského. Spekuluje se o tom, že by mu měla zajistit příjem 1,3 milionu korun měsíčně a 100 000 za ligový bod.

Článek

Jindřich Trpišovský přivedl Slavii ke dvěma titulům, do Ligy mistrů, do jarní části Evropské ligy. „Díky němu jsme na příjmech od UEFA, vstupném či marketingových příjmech vydělali miliardu korun,“ říká Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva Slavie. K tomu připočítal i stamiliony za prodeje Alexe Krále a zejména Tomáše Součka.

„Jindra je bezkonkurenčně nejlepší trenér v Česku, jeho přínos pro klub je obrovský, obdivuji jeho bojovnost, entuziasmus a víru,“ říká Tvrdík. „Kdyby chtěl jít za penězi, šel by do Moskvy nebo do arabského světa, kde byl o něj zájem. Ale zůstal ve Slavii, jsme tomu velmi rádi a je pro nás velmi radostné, že s ním teď můžeme podepsat novou smlouvu.“

Smlouva je koncipována na 3 + 2 roky. „Je tam dvouletá oboustranná opce, ale já ji beru jako pětiletou. Je to výraz naší absolutní důvěry v Jindřicha Trpišovského, jsme rádi, že jsme mohli jeho skvělou práci ohodnotit,“ podtrhl Tvrdík.

„Já jsem ani nikdy neuvažoval o tom, že bych měl Slavii opustit. Já to tady mám hrozně rád. To dennodenní setkávání s lidmi, co mají Slavii opravdu v srdci, je součástí jejich života,“ řekl Trpišovský.

Hospodářský výsledek Slavie v období 1. 7. 2019 - 30. 6. 2020 vyčíslil Jaroslav Tvrdík na zisk 183 milionů korun. A to v tom nejsou započítané peníze za přestup Tomáše Součka do West Hamu. Ta suma překročila půl miliardy korun.

O slávistické fotbalisty je zájem v zahraničí. „Zrovna včera přišla na jednoho hráče nabídka na 6 milionů eur. Ale nikoho z hráčů základního kádru prodávat nebudeme. Díky tomu, že Bayern Mnichov vyřadil v semifinále Ligy mistrů tým Lyonu, máme jisté play-off Ligy mistrů. To vyvrcholí 29. září. K tomu datu se možná k této věci vrátíme. Ale do té doby hráče prodávat nebudeme,“ řekl Jaroslav Tvrdík.

Reklama

Doporučované