Hlavní obsah

Slavičín na Zlínsku chce postupně obnovovat park u zámku

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Na podzim se zrekonstruuje zchátralý promítací objekt v areálu letní scény. Po stavebních pracích, které zahrnují výměnu oken, opravu střechy, omítky a izolace celého objektu, se z budovy stane Wolkerův domek.

Článek

V budoucnu chce město pokračovat v úpravě areálu zrušením oplocení, výměnou sedaček i rekonstrukcí kulturního zázemí za plátnem. Město nechalo zpracovat koncepci rozvoje parku, s přispěním Státního fondu rozvoje kinematografie se již obnovilo ozvučení letní scény v parku.

Město zatím neplánuje, že by obnovilo celou plochu parku. „Jsme si vědomi, že v době poklesu příjmů z daní nemůžeme dělat vše, co bychom chtěli, ale musíme přistoupit na kompromis. Proto jsme si stanovili klíčová místa v parku, do kterých se pustíme co nejdřív,“ uvedl starosta města s asi 6500 obyvateli Tomáš Chmela (nez.). Projekt si vyžádá 1,8 milionu korun, polovinu pokryje dotace.

Kromě letní scény se město zaměřilo i na most mezi parkem a koupalištěm. „Byl slavnostně otevřen na rodinné akci Bavíme se spolu konané 18. července, a protože jde o partnerský projekt se slovenským Uhrovcem nazvaný Most přátelství, na otevření přijeli i přátelé Slováci. Celkové výdaje na nový most se vyšplhaly na částku přesahující 900.000 korun, z dotací město dosáhne až na 85 procent nákladů,“ uvedl starosta.

Cílem obnovy a různých akcí, které se v parku konají, je zvelebit a obnovit tuto lokalitu. Přírodní zámecký park byl založen ve druhé polovině 18. století, v 19. století byl upraven na anglický park. V parku je velký přírodní amfiteátr, volejbalová hřiště, kuželna, dřevěný altánek s tanečním kolem a dětský koutek.

Reklama

Doporučované