Hlavní obsah

Slavia podává trestní oznámení za napadení Kúdely, Gerrard má být svědek

Foto: Profimedia.cz

Slavia podala trestní oznámení za napadení hráče Kúdely.

Reklama

Fotbalový klub Slavia Praha podal v pátek u skotské policie trestní oznámení za fyzické napadení hráče Ondřeje Kúdely.

Článek

Osmifinále Evropské ligy mezi fotbalisty Rangers a Slavie bude mít trestněprávní dohru. Slavia se rozhodla podat trestní oznámení za fyzické napadení hráče Ondřeje Kúdely. Fotbalový klub trestní oznámení podal na skotský tým prostřednictvím Velvyslanectví České republiky ve Velké Británii.

„Napadení hráče Ondřeje Kúdely bylo připraveno a promyšleno včetně vědomého zakrytí kamer na místě incidentu. Brutální a surový útok byl veden s plnou intenzitou s cílem zranit a způsobit fyzickou újmu,“ stojí v prohlášení Slavie.

Klub také uvedl, že v trestním oznámení zahrnul jména svědků, kteří u incidentu byli přítomni, včetně delegátu UEFA a trenéra skotského týmu Stevena Gerrarda.

„Sešívaní“ vyhráli ve čtvrtek v Ibrox Parku nad Rangers 2:0 a podruhé za poslední tři sezony postoupili do čtvrtfinále. Více než vítězství se začaly řešit rozbroje mezi Kúdelou a Glenem Kamarou, domácím záložníkem.

Ten měl být terčem Kúdelových rasistických urážek, jak po utkání uvedl Steven Gerrard, kouč Rangers. Slavia zase tvrdí, že Kamara posléze v útrobách stadionu soupeře zbil. A celým incidentem se kromě policie bude zabývat také disciplinární komise UEFA.

„UEFA ví o incidentu, k němuž došlo v tunelu po zápase a který se týkal několika hráčů obou týmů. Než budeme případ komentovat více, počkáme na podrobnou zprávu od rozhodčích zápasu,“ citovala BBC mluvčího UEFA.

Fotbalová unie také čeká na zprávu týkající se údajných rasistických urážek, jichž se měl Kúdela během utkání dopustit.

Podle klubového šéfa Slavie Jaroslava Tvrdíka však Kúdela nikoho rasisticky neurazil.

„Slavia se kategoricky ohrazuje proti tomu, že Ondřej Kúdela jakkoli rasisticky urazil hráče soupeře. Šokuje nás, že po zápase došlo k fyzickému napadení našeho hráče,“ napsal Jaroslav Tvrdík na Twitteru.

Reklama

Doporučované