Hlavní obsah

Slavný fotbalista Panenka má covid-19, leží ve vážném stavu v nemocnici

Foto: ČTK

Antonín Panenka bojuje v nemocnici se zákeřným virem.

Reklama

Antonín Panenka, jedna z největších legend českého fotbalu, leží v nemocnici na jednotce intenzivní péče. Podle dostupných informací je ve vážném stavu, byl ihned napojen na přístroje. Testy v jeho organismu odhalily covid-19.

Článek

Věčně usměvavý muž s knírkem se ocitl ve vážných zdravotních problémech. Na sociálních sítích o tom informoval klub jeho srdce Bohemians 1905.

„Byl dnes ve vážném stavu a převezen do nemocnice na jednotku intenzivní péče, kde je připojen na přístrojích,“ informoval klub, posléze dodal upřesňující informaci o pozitivním testu na covid-19.

Antonínu Panenkovi je 71 let, po operaci kyčelního kloubu si i v tomto věku chodíval se starou gardou nebo jinými exhibičními jedenáctkami zahrát fotbálek alespoň na poločas. Teď musí všechny své síly napřít v souboji s virovým onemocněním, které ho podle všeho silně zasáhlo.

Antonín Panenka vstoupil do dějin českého, evropského, ba světového fotbalu osobitě provedenou penaltou, kterou v roce 1976 na konci penaltového rozstřelu finálového utkání ME s Německem rozhodl o tom, že tehdejší tým Československa získal titul mistrů Evropy.

Jeho penaltu, která připomíná list zvolna padající doprostřed brány, zkoušejí dodnes okopírovat mnozí fotbalisté. A po celém světě se jí podle jejího autora říká „panenka“.

Reklama

Související témata:

Doporučované