Hlavní obsah

Smutný konec Ronalda. Džentlmensky pomohl zraněnému soupeři, svět se mu ale směje za vytažené trenýrky

Foto: Profimedia, Profimedia.cz

Cristiano Ronaldo je terčem vtípků kvůli svemu zvyku vytahovat si trenýrky až po pás.

Reklama

Mistrovství světa skončilo pro Portugalsko v osmifinále, pro Cristiana Ronalda to byl dost možná poslední šampionát. Místo toho ale fanoušci spíše řeší jeho vytažené trenýrky. A CR7 se vysmívají.

Článek

Cristiano Ronaldo je i bezprostředně po vyřazení Portugalska z mistrovství světa středem pozornosti. A to nejen proto, jak džentlmensky pomohl ze hřiště největší hvězdě soupeře, která rozhodla zápas.

Ronaldo čtvrthodinku před koncem zápasu chytil kulhajícího Cavaniho kolem ramen, a v bolestech mu pomohl opustit hřiště. Portugalci dramatický zápas srovnat nedokázali a coby úřadující mistři Evropy mezi osm nejlepších týmů světa nepostoupili.

Zklamání bylo znát především ve tváři Ronalda, jednoho z nejlepších fotbalistů světa poslední dekády. Ve 33letech kdekoho napadlo, jestli to v dresu Portugalska nebyl jeho poslední turnaj.

„O tom, že by týmu neměl co dát, nemůže být řeč. Věříme, že bude pokračovat. Máme tu spoustu mladých hráčů, kterým může jít příkladem,” prohlásil na tiskové konferenci trenér Portugalců Fernando Santos.

Na příštím mistrovství Evropy bude Ronaldovi 35 let, na světovém šampionátu v Kataru ještě o dva roky více. Na tom letošním byl Ronaldo lídrem a suverénně nejlepším portugalským hráčem, potvrzují to i statistiky. Se čtyřmi vstřelenými góly zatím drží druhé místo mezi střelci na turnaji.

Hlavním tématem neděle ale není Ronaldovo gesto fair play ani spekulace médií o jeho možném konci v reprezentaci. Hitem internetu jsou Ronaldovy vytažené trenýrky, ze kterých si na sociálních sítích utahují fanoušci po celém světě.

Ronaldo si je vytáhl před exekucí přímého kopu. Jenže zatímco v prvním utkání nádherně zakroutil míč do branky a postaral se o remízu 3:3 se Španělskem, proti Uruguayi napálil míč do zdi. Stehna skrz vytažené trenýrky navíc do kamer ukazoval i ve chvíli, kdy sám v portugalské zdi stál.

„To si vytahoval trenýrky, aby trefil zeď?“ začali rýpat fanoušci a dělali si srandu z nového módního trendu fotbalisty. Naráželi i na to, že po hřišti běhalo polonahé dítě. Příspěvků a různých fotomontáží bylo na internetu přehršel. Některé z nich jsme pro vás vybrali.

Reklama

Doporučované