Hlavní obsah

Už dost, Diego! FIFA vyzvala Maradonu, aby respektoval fanoušky

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Diego Maradona bez pochyby patří mezi nejlepší hráče dějin fotbalu. Myslí si to i asociace FIFA. Ta teď však sedmapadesátiletého Argentince vyzvala, aby se k fanouškům choval s respektem.

Článek

Fotbalisté Argentiny si středeční výhrou 2:1 nad Nigérií zajistili postup do osmifinále, kde je dnes čeká Francie. Pozornost médií na sebe ale víc než Leo Messi a jeho spoluhráči přitáhl Diego Maradona. Kapitán mistrů světa z roku 1986 po gólu na 2:1 poslal fanouškům Nigérie jasný vzkaz - dva vztyčené prostředníčky.

+7

Své chování se Maradona snažil omluvit zdravotními problémy. Teď se k němu vyjádřil i Colin Smith, ředitel soutěží organizovaných FIFA. „Hráči, kteří pomáhali psát historii fotbalu, pro nás hrají důležitou roli. A Diego Maradona, jeden z nejlepších fotbalistů, co kdy existovali, je toho samozřejmě součástí,” řekl Smith.

FIFA Maradonovi platí 10 tisíc liber za každý zápas, na kterém se v Rusku ukáže. Možná i proto teď vyslala k Maradonovi jasný vzkaz.  „Očekáváme, že všichni hráči, bývalí hráči, zaměstnanci i fanoušci se budou chovat slušně a s respektem,” poznamenal Colin Smith.

Podívejte se na přehled nejlepších záběrů Maradony ze zápasu Argetniny

Video: Josef Mačí, Seznam Zprávy

Toto prohlášení přišlo jen den před zápasem Maradonovy Argentiny s Francií. Dá se tak očekávat, že i dnes bude Maradona v hledáčku televizních kamer.

Na Maradonu se valí kritika ze všech stran. Jeho gesto bylo nejprve označováno za „Boží prst“. Připomnělo tak Maradonovu „Boží ruku“, kterou Argentincům pomohl k výhře na mistrovství světa v roce 1986. Jihoamerická média však vnímají zdvižené prostředníčky jako velké zostuzení a označují je za „Prsty hanby”.

Zda se Maradona bude krotit, nebo i dnes bude na tribunách stadionu v Kazani výraznou postavou, se dozvíme už v 16 hodin, kdy zápas startuje.

Reklama

Doporučované