Hlavní obsah

Maradona nabízí čtvrt milionu za dopadení muže, který poslal do světa zprávu o jeho smrti

Foto: ČTK/imago sportfotodienst, ČTK

Diego Maradona takto slavil branku Lionela Messiho v zápase proti Nigérii.

Reklama

Diega Maradonu rozzlobily zprávy o jeho úmrtí po zápase Argentiny s Nigérií. Mistr světa z roku 1986 nabízí 8 tisíc liber (233 tisíc korun) tomu, kdo pomůže najít dezinformátora.

Článek

Sedmapadesátiletý Maradona na sebe upozornil během zápasu Argentiny s Nigérií zejména netradičními oslavami branek svých krajanů Lionela Messiho a Marcose Roja, ale také tím, že ho po zápase museli podpírat, aby vůbec opustil tribuny stadionu v Petrohradě.

Po zápase se dokonce objevily zprávy, že Maradona zemřel na zástavu srdce. Proti tomuto lživému tvrzení se „božský“ Diego rozhodl bránit a nabízí 300 tisíc argentinských pesos (246 tisíc korun) tomu, kdo mu pomůže najít zdroj nepravdivé informace.

Na sociálních sítích se totiž objevily nahrávky z útrob petrohradského stadionu, na kterých neznámý muž španělsky hovoří o Maradonově smrti na zástavu srdce.

„Pověřil jsem mé kolegy, aby vypsali odměnu pro kohokoli, kdo nám pomůže zjistit identitu člověka, který natočil lživé video o Diegově úmrtí,“ řekl právník Maradony Matias Morla argentinskému deníku Clarin.

Video: Josef Mačí, Seznam Zprávy

Sám bývalý fotbalista musel po příletu do Moskvy obvolat své kamarády a partnerku a potvrdit jim, že je v pořádku. Argentinskému novináři Danielu Arcuccimu měl Maradona poslat zprávu, že před a během zápasu vypil moc bílého vína, ale nic se mu nestalo.

„Přísahám na život své matky, život vnuka Benjamina a život syna Dieguita Fernanda, že se nic strašného nestalo,“ mělo stát ve zprávě.

„Byl jsem v Bělorusku, protože jsem mu pomáhal organizovat jeho cestu a Diegovi sourozenci se jemu ani mně nemohli dovolat a jeho bratr se zhroutil. Musíme zajistit, aby za takovou lež ten člověk nesl zodpovědnost,“ uzavřel právník Morla.

+7

Reklama

Doporučované