Hlavní obsah

Maradona si při zápase Argentiny zapálil na stadionu doutník zákazu navzdory. Teď se omlouvá

Foto: Profimedia.cz

Diego Maradona do včerejšího dne nevěděl, že se na stadionech nesmí kouřit.

Reklama

Legendární Diego Maradona samozřejmě nechybí přímo v dějišti mistrovství světa. Mistr světa z roku 1986 na sebe upozornil hned během úvodního zápasu své Argentiny na turnaji.

Článek

Argentina se v zápase proti Islandu nemohla prosadit proti pevné obraně. Hodně nervózní z toho byl i samotný Maradona, který si během remízového zápasu 1:1 zapálil doutník přímo na tribuně.

Dnes sedmapadesátiletý budoucí sportovní ředitel běloruského Dynama Brest si podle svých slov neuvědomil, že se na stadionu nesmí kouřit. Maradona tak ignoroval cedule po celém stadionu, které jasně přikazují zákaz kouření.

Později se ale bývalý skvělý fotbalista, který byl během své kariéry neméně schopný po zápasech na baru, omluvil.

„Byl to těžký den pro všechny Argentince, všichni totiž měli velká očekávání před úvodním zápasem na turnaji. Upřímně jsem opravdu netušil, že se nesmí na stadionu kouřit. Chci se omluvit všem. Teď pojďme všichni podpořit naše kluky, potřebují to více než kdy jindy.”

Maradona zažil pro něj velmi netradiční okamžik už před úvodním zápasem celého turnaje mezi domácím Ruskem a Saúdskou Arábií, když ho nepoznala místní ochranka a nepustila ho se svým týmem na VIP parkoviště.

Božský Diego musel se svým týmem nakonec najít jiný vchod.

Uvidíme, jestli Maradonu potkají problémy i během dalších zápasů Argentinců na MS. Tým okolo Lionela Messiho čeká ve skupině ještě duel s Chorvatskem a Nigérií.

Reklama

Doporučované