Hlavní obsah

Nová předpověď počasí: Vrchol přijde ve čtvrtek, bude minus devět, sněžit bude dál

Do Česka se vrátila zima. Vydrží přinejmenším do pátku.

 

Reklama

Silničáři část své techniky vrátili do zimního režimu. Do konce týdne ji budou potřebovat.

Článek

Česko zažívá zhruba týdenní návrat zimy. Až do konce tohoto pracovního týdne se podle nové předpovědi meteorologů dají očekávat sněhové přeháňky, ve vyšších polohách pak dokonce tvorba sněhových jazyků. V Jeseníkách by mohlo napadnout až 40 centimetrů sněhu.

Teploty se budou pohybovat kolem nuly, v noci klesnou i hluboko pod ni. „Vrcholem bude čtvrtek, kdy čekáme až minus devět stupňů," řekl pro Seznam meteorolog Petr Dvořák z ČHMÚ.

Video: v úterý se sníh vrátil i do Prahy.

Video: Kamila Bejlková

V Krkonoších a v Orlických horách v noci na dnešek napadal sníh. Při cestě do Horní Malé Úpy na hřebenech Krkonoš by měli mít řidiči zimní výbavu.

Silničáři část techniky opět přestrojili na zimní údržbu. Sněžení v Královéhradeckém kraji se očekává stejně jako v dalších krajích i v příštích dnech, od vyšších poloh by se místy mohly tvořit sněhové jazyky a na horách i závěje.

„V nejvyšších polohách, například na Šerlichu, leží zhruba pět centimetrů sněhu, postupně provádíme zimní údržbu," řekl agentuře ČTK technický náměstek královéhradeckých silničářů Přemysl Noháček. Podle něj by další sníh mohl vzhledem k předpovědi napadnout v Královéhradeckém kraji v noci na středu, zůstávat by mohl i v nižších polohách.

Zpět do režimu zimní údržby chtějí silničáři přestrojit alespoň 50 procent techniky.

Reklama

Související témata:

Doporučované