Hlavní obsah

Souboj Čech versus Voráček o pozici nejlépe placeného českého sportovce vyhrál gólman Arsenalu

Podívejte se na pětici nejbohatších českých sportovců posledního roku.Video: Jakub Burian, Profimedia.cz, AP

 

Reklama

Po ročním kralování Jakuba Voráčka se do čela žebříčku časopisu Forbes, hledajícího nejlépe placené české sportovce, vrátil fotbalový brankář Petr Čech.

Článek

Pokud si vysníte, že se vaše dítě stane milionářem díky kariéře profesionálního sportovce, kupte mu brusle a vozte ho každý den ještě za tmy na zimní stadion. I tak bude šance na to, že zrovna vy máte doma šampiona, malá, nicméně platí, že z 15 nejlépe placených českých sportovců se jich 10 věnuje lednímu hokeji.

Fotbalisty najdeme v žebříčku časopisu Forbes jen dva, zato je ovšem jeden z nich, a to Petr Čech, opět na samém vrcholu pořadí.

V minulé sezoně totiž brankáře Arsenalu předstihl hokejista Jakub Voráček, jemuž se tehdy ve Philadelphii rozeběhl nový kontrakt s vysokým podpisovým bonusem. Do předchozího žebříčku si tak Voráček zapisoval podle Forbesu příjem 322 milionů korun, do aktuálního mu započetli o 100 milionů méně.

Pusťte si náš letní rozhovor s Jakubem Voráčkem:

Rozhovor s Jakubem Voráčkem.Video: Adam Sušovský

A Voráček proto tentokrát zaostal za tradičním imperátorem předchozích vydání žebříčku, tedy za Petrem Čechem. Ten si v rozmezí červenec 2017 až červen 2018 připsal podle Forbesu od klubu i svých sponzorů příjem v úhrnné výši 242 milionů korun.

Petru Čechovi je 36 let, s Arsenalem ho pojí ještě roční kontrakt. A vzhledem ke zvýšené konkurenci na brankářské pozici v Arsenalu nelze vyloučit, že sezonu stráví někde na hostování. Už v tom ohledu odmítl nabídku Neapole.

Druhým fotbalistou v žebříčku je Říman Patrik Schick, tenis zastupují Karolína Plíšková s Petrou Kvitovou a basketbal potom Jan Veselý z Fenerbahce Istanbul.

Ve všech případech jde o hrubý příjem před odečtením daní, pojištění, poplatku agentům a podobně.

Nejlépe placení čeští sportovci.

Reklama

Doporučované