Hlavní obsah

Soud rozhodl o uvalení vazby na muže, který držel devět rukojmí při přepadení banky

Policie přivádí osmadvacetiletého muže k budově příbramského soudu.

Reklama

Pachatel banku přepadl prý kvůli tomu, aby podal prostřednictvím médií trestní oznámení. Hrozí mu pět až dvanáct let vězení.

Článek

Policie přivedla osmadvacetiletého muže, který v pátek přepadl banku v Příbrami, k okresnímu soudu. Ten rozhodl, že má být na muže uvalena vazba. “Nebudu se vyjadřovat,” zněla jeho odpověď na otázky novinářů.

Muže, který se zbraní v ruce přepadl banku, policisté začali stíhat v sobotu.

"Bylo zahájeno trestní stíhání pro zločin braní rukojmí, za což mu hrozí pět až dvanáct let. Dáme také podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby," uvedl mluvčí středočeské policie Pavel Truxa.

Muž ozbrojený krátkou střelnou zbraní přepadl v pátek odpoledne příbramskou pobočku Unicredit Bank. V budově na centrálním náměstí držel devět rukojmí – dva zaměstnance banky a sedm klientů; jednoho zákazníka propustil ještě před příjezdem zásahové jednotky. Po necelých třech hodinách do banky vnikli příslušníci Útvaru rychlého nasazení (URNA) a muže zadrželi. Rukojmí byli v pořádku, nikdo nebyl zraněn.

Pachatel podle dřívějších informací policie akci podnikl, protože chtěl podat trestní oznámení prostřednictvím médií. Banku si údajně vybral náhodně. Muž při vstupu do pobočky podle kriminalistů jednou vystřelil do stropu. V minulosti se už dopustil drobné trestné činnosti.

Reklama

Související témata:

Doporučované