Hlavní obsah

Špatně parkoval a neukázal občanku. Čtyři strážníci kvůli tomu zalehli řidiče na Václaváku

K potyčce mezi řidičem a strážníky došlo na Václavském náměstí.

Reklama

Na sociálních sítích začalo kolovat video, které ukazuje rok starý zásah pražských strážníků proti muži, který zaparkoval na Václavském náměstí na zákazu stání.

Článek

Mluvčí Městské policie Praha Jan Čihák potvrdil, že se jedná o zásah z loňského března, jak to pod videem v neděli zveřejněným na Youtube uvádí jeden z komentujících. Video natočil další ze svědků.

Mluvčí Čihák na základě dohledaného úředního zápisu o akci tvrdí, že jí předcházelo zaparkování auta na zákazu stání. S hlídkou, která to chtěla řešit, ale údajně muž odmítl komunikovat a ignoroval výzvu k předložení dokladu totožnosti. Na čas se měl zamknout v autě a pokoušet se z místa ujet.

Z auta podle Čiháka vystoupil v momentě, kdy na místo dorazila žena s dítětem, která následně na videu strážníkům říká, že je mužovou partnerkou.

Na videu je zachycen zákrok, kdy nejprve jeden strážník a poté i dorazivší posily muže proti jeho vůli zadrží, povalí na zem, chytí mu ruce za zády a přenesou do policejního auta.

Podle Čiháka šlo o reakci na to, že jim muž odmítl ukázat doklady. „To je další přestupek. Nadále neposlouchal výzvy, snažil se se strážníky přetahovat a vracel se k vozidlu,“ zdůvodňuje mluvčí zásah.

Celá rok stará situace skončila podle Čiháka tak, že policisté při kontrole, zda není muž ozbrojen, našli jeho doklady. Z nich opsali údaje nutné k nahlášení přestupku na magistrát a muže odvezli na policii.

Reklama

Doporučované