Hlavní obsah

Sporná penalta a červená karta, Buffonův sen o vítězství v Lize mistrů skončil

Buffonův sen o vítězství v Lize mistrů skončil. Postup do semifinále vzala Juventusu sporná penalta.Video: Jakub Burian, Profimedia.cz, AP

 

Reklama

Juventus nenapodobil překvapivý postup římského AS proti Barceloně a v Lize mistrů končí. Italský tým byl blízko prodloužení, o postupu Realu rozhodl až proměněný pokutový kop Cristiana Ronalda v 98. minutě.

Článek

Juventus dělilo od prodloužení čtvrtfinále proti Realu Madrid několik desítek vteřin. Odepisovaný tým odehrál v odvetě výtečný zápas a ještě v 92. minutě vedl 3:0. Pak ale anglický rozhodčí Michael Oliver nařídil po zákroku Benatii na Lucase Vázqueze pokutový kop.

„Viděl jsem, že to žádný faul nebyl. Viděli to všichni kromě jednoho člověka,” prohlásil po utkání italský obránce Giorgio Chiellini.

Anglický sudí se po odpískání ocitl v obležení hráčů Juventusu, kteří proti jeho verdiktu protestovali. Nejvíce pak čtyřicetiletý brankář Gianluigi Buffon, který navíc obdržel červenou kartu. Podle Buffonových slov šlo nejspíše o jeho poslední zápas v evropských pohárech, protože nařízenou penaltu s přehledem proměnil Cristiano Ronaldo.

„Nejsem smutný, jsem hrdý na to, co jsme dokázali. Ale profesionální rozhodčí musí být na takový zápas pořádně připraven a vidět na hřišti věci, které se opravdu stanou,” řekl Buffon.

Real Madrid tak ve čtvrtfinále doplnil AS Řím, Liverpool a Bayern Mnichov. Los semifinále je na programu v pátek 13. dubna v Nyonu.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:15 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované